Άλλες Εκδηλώσεις

Τελευταία Ενημέρωση στις Πέμπτη, 17 Ιούνιος 2021

 

Σχολικό έτος 2020 - 21

 

ΔΡΑΣΗ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

 Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος, οι μαθητές του Γ1 του 1ου Δ. Σ. Αμπελώνα, με τις δασκάλες τους κ.κ. Παρασκευή Κωστούλη και Ειρήνη Μπεκίρη, φόρεσαν γάντια , πήραν σακούλες και έπιασαν δουλειά!

Μάζεψαν όλα τα σκουπίδια που υπήρχαν στον χώρο του άλσους του Αγ. Γεωργίου. Γέμισαν 3 μεγάλους πράσινους κάδους. Με την κίνηση αυτή προσπάθησαν να ευαισθητοποιήσουν τους πολίτες ώστε να προστατεύουν τον χώρο γύρω τους και να μην πετάνε σκουπίδια.

Επίσης, θέλησαν να περάσουν το μήνυμα πως όλοι μας, με τέτοιες απλές κινήσεις καθημερινά, μπορούμε να συμβάλλουμε στην προστασία του περιβάλλοντος! Έφυγαν ελπίζοντας την επόμενη φορά που θα επισκεφθούν τον χώρο να είναι καθαρός και περιποιημένος, ώστε να απολαύσουν τον περίπατο τους!

 

dr2   dr1

 Συνέχεια  των δράσεων του σχολείου μας για την ημέρα περιβάλλοντος αποτέλεσε  η περιποίηση του σχολικού μας κήπου από την υπεύθυνη του προγράμματος Ελένη Τσαούση και ομάδες μαθητών και εκπαιδευτικών του σχολείου.

Οι μαθητές χωρίστηκαν σε ομάδες, σκάλισαν τα παρτέρια, απομάκρυναν τα ξερά χόρτα, καθάρισαν τον γύρω χώρο, περιποιήθηκαν τα λουλούδια και τα βότανα που είναι φυτεμένα, έβαψαν τα παρτέρια με χαρούμενα χρώματα και στο τέλος όλοι μαζί θαύμασαν το αποτέλεσμα: Μια καθαρή αυλή, με περιποιημένα παρτέρια και λουλούδια, γεμάτα χρώματα.

20210611 104630  20210611 131644


 

 

 

ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΑΠ'ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ

Στα πλαίσια αυτών των αλλαγών, πραγματοποιήθηκε πρόγραμμα ομαλής μετάβασης από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο, στα τμήματα της ΣΤ΄ τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αμπελώνα από την ψυχολόγο και την κοινωνική λειτουργό του σχολείου σε συνεργασία με τις εκπαιδευτικούς των αντίστοιχων τμημάτων.

ΜΕΤΑΒΑΣΗ 1 1 ΜΕΤΑΒΑΣΗ 2 1


ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ

Οικονόμου Βαλεντίνη - Ψυχολόγος

 Γραμματικού Θεώνη - Κοινωνική Λειτουργός 

Εκπαιδευτικοί των τμημάτων:      Ντέλλα Ελένη , Τσιγάρα-Παλάσκα Ευθυμία

   

Σχολικό έτος 2019 - 20

 

Κοπή πίτας στο σχολείο

Την Τετάρτη 22 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας στον προαύλιο χώρο του σχολείου μας. Την πρωτοβουλία για την εκδήλωση αυτή είχε ο Σύλλογος Γονέων και κηδεμόνων, όπως κάνει κάθε χρόνο. Στην κοπή παραβρέθηκε ο Αντιδήμαρχος Τυρνάβου κ. Χρήστος Μάμμος.

Ο αντιδήμαρχος κ. Μάμμος, η διευθύντρια του σχολείου κα. Σούλα Γκούμα, ο πρόεδρος του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων κ. Νίκος Κατής και όλα τα μέλη του Συλλόγου ευχήθηκαν σε μαθητές και εκπαιδευτικούς «Καλή χρονιά, δημιουργική, υγεία και πρόοδο». Το ίδιο τους ευχόμαστε και εμείς!

Κάθε τμήμα είχε την δική του πίτα και σε κάθε φλουρί αντιστοιχούσε μια δωροεπιταγή από μεγάλο πολυκατάστημα της Λάρισας.

Ευχόμαστε στους τυχερούς της φετινής χρονιάς να είναι πάντα υγιείς, καλή πρόοδο και προκοπή.

Και του χρόνου με υγεία!!!

ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ1  ΚΟΠΗ 2

 

 


 

Διοργάνωση εκδήλωσης με αφορμή την παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρία στο 1ο Δ. Σ. Αμπελώνα

Πριν 27 χρόνια ο ΟΗΕ καθιέρωσε την 3η Δεκεμβρίου ως Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία. Σκοπός ήταν η ενημέρωση του κοινού για ζητήματα αναπηρίας και η προώθηση των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής. Ιδιαίτερα σημαντικό είναι η ισότιμη πρόσβαση ατόμων με αναπηρία στην εκπαίδευση. Απαραίτητη προϋπόθεση γι’αυτό είναι η ευαισθητοποίηση όλων μας στα θέματα ατόμων με αναπηρία, ο σεβασμός και η αποδοχή τους.

Η εκπαιδευτική κοινότητα μπορεί να βοηθήσει από τη μεριά της στην επίτευξη αυτού του στόχου.

Έτσι, σήμερα, στην αίθουσα εκδηλώσεων του 1ου Δημ. Σχολείου Αμπελώνα πραγματοποιήθηκε εκδήλωση για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μαθητών στο δικαίωμα των παιδιών με αναπηρία για ισότιμη εκπαίδευση και σεβασμό στην ιδιαιτερότητά τους. Την εκδήλωση ανέλαβε και πραγματοποίησε η ψυχολόγος του σχολείου κα. Άννα Παναγιωτοπούλου παρουσία όλων των εκπαιδευτικών και των μαθητών του σχολείου. Μέσα από βίντεο, εικόνες και συζήτηση με τα παιδιά , κατέληξαν πως όλοι πρέπει να βοηθήσουμε με κάθε τρόπο στην δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου, χωρίς αποκλεισμούς και διακρίσεις.


AMEA 3
  
AMEA 2

   


 

Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

Την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2019 το σχολείο μας συμμετείχε στον εορτασμό της Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού με δραστηριότητες που οργάνωσαν οι γυμναστές του σχολείου μας Αθηνά Μπρούζα, Γιώργος Αλεξίου και Γιάννης Νταβαρούκας. Την ευθύνη διεξαγωγής των δραστηριοτήτων είχε ο γυμναστής κ.Γιώργος Αλεξίου με τη βοήθεια των δασκάλων κάθε τάξης.Συμμετείχαν οι μαθητές όλων των τάξεων με διαφορετικά αθλήματα για την κάθε μία. 

αθλητικά 3   αθλητικά 4
 αθλητικά 5  αθλητικά 6

  Ο Αγιασμός στο σχολείο μας

Πρωί Τετάρτης 11 Σεπτεμβρίου 2019 και ώρα 8:30π.μ. χτύπησε το πρώτο κουδούνι στο σχολείο μας για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Το καινούριο ξεκίνημα έγινε με τον αγιασμό μαθητών και εκπαιδευτικών από τον προιστάμενο της εκκλησίας της Κοίμησης της Θεοτόκου πατέρα Νεκτάριο. 

Μας τίμησαν, με την παρουσία τους ο συντονιστής εκπαίδευσης της περιφέρειάς μας κ. Δημήτρης Καραθάνος, ο πρόεδρος του νέου δημοτικού συμβουλίου του δήμου Τυρνάβου κ.Ανδρέας Γιαννόπουλος, το μέλος του τοπικού συμβουλίου κα. Μαρία Κουτούκα -Νασιούλα, ο πρόεδρος του συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων κ.Νίκος Κατής και βέβαια πλήθος γονέων. Όλοι ευχήθηκαν καλή σχολική χρονιά σε δασκάλους και παιδιά. Την τιμητική τους όμως είχαν τα πρωτάκια μας, τα οποία εισέπραξαν ένα μεγάλο χειροκρότημα από όλους!   

ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ!!!

 

 

 

    

 

Σχολικό έτος 2016-17

 ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ

Την Παρασκευή 7/4 η Δ΄τάξη με τη μουσικό μας κ. Βελεσιώτου, τραγούδησε τα κάλαντα στο δήμαρχο κ. Π. Σαρχώση , την κ. Ρούλα Σουρλαντζή - Ζαχαράκη (πρόεδρο της σχολικής επιτροπής ) και την κ. Αν.Νταλαμπέκα ( πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Αμπελώνα ),στο Δημαρχείο κι αυτοί ανταπέδωσαν με ευχές και κεράσματα ? Παράλληλα έγινε και ξενάγηση στις υπηρεσίες που βρίσκονται στον ίδιο χώρο από την κ. Σουρλαντζή με την πρόθυμη συμμετοχή των εκεί εργαζομένων.

 Στη συνέχεια επισκέφτηκαν τη βιβλιοθήκη και τραγούδησαν στη βιβλιοθηκονόμο κ. Ματίνα Οικονόμου , η οποία ξαφνιάστηκε ευχάριστα με τη μελωδική μας επίσκεψη.

βιβλιοθήκη

  


 

Άσκηση σεισμού

Την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη άσκηση σεισμού.

seismos1

  Τα παιδιά συντονισμένα με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών βγήκαν στο προαύλιο, όπου και συζήτησαν με τους δασκάλους τους, τα προβλήματα που προκύπτουν απο ενα σεισμό.

seismos2


 

 Σχολικό έτος 2015 - 16

Εκδήλωση ΟΚΑΝΑ

Το σχολείο μας πήρε μέρος στη συγκεκριμένη εκδήλωση με το θεατρικό δρώμενο " Η ιστορία των χρωμάτων " που παρουσιάστηκε απο μαθητές της Ε' και της ΣΤ' τάξης. Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί ήταν οι κ. Έφη Τσιγάρα, κ. Βάσω Ψωφάκα, κ. Δημ. Κατσαούνης.

okana1

okana2

okana3

okana4

 Όπως παλιά ...

"Χελιδονίσματα"  τα κάλαντα της Άνοιξης

xelidonia2

Το πρωί της 1ης Μαρτίου οι μαθητές των Γ' και Δ' τάξεων κρατώντας ομοίωμα χελιδονιού (τη χελιδόνα) πλημμύρισαν τους δρόμους τραγουδώντας :

"Χελιδόνα έρχεται απ'τη Μαύρη θάλασσα ... "  και μοίρασαν τους γνωστούς "Μάρτηδες" (στριφτό νήμα απο κόκκινη και άσπρη κλωστή) για να μη μας "πιάνει" ο Μάρτης.

xelidonia

Μαζί με τους δασκάλους των τάξεων κ. Ντέλλα Ελένη, κ. Τσαούση Ελένη, κ. Κατσαούνη Δημήτρη και τη μουσικό του σχολείου μας κ. Ψωφάκα Βάσω επισκέφθηκαν το Δημαρχείο, το ΚΑΠΗ , το κέντρο υγείας και τη βιβλιοθήκη του Αμπελώνα.

Καλή Άνοιξη !   Καλό μήνα !

xelidonia4


Εκδήλωση για συνταξιούχους εκπαιδευτικούς

 

Την Παρασκευή  9 / 10 βραβεύτηκαν δάσκαλοι και καθηγητές που δίδαξαν στα σχολεία του πρώην δήμου Αμπελώνα , σε μια εκδήλωση που διοργάνωσαν η κ. Ρούλα Σουρλαντζή σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς του σχολείου μας : κ. Έφη Τσιγάρα, κ. Δημήτρη Κατσιαούνη . Την εκδήλωση πλαισίωσε η χορωδία του σχολείου με τις τάξεις ΣΤ1 και ΣΤ2 και τη μουσικό μας κ. Βάσω Ψωφάκα.

syntax-ekpaid1 syntax-ekpaid2 syntax-ekpaid3 syntax-ekpaid4


 

Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

Την Δευτέρα 5 / 10  πραγματοποιήθηκαν αθλητικές εκδηλώσεις και ενημέρωση των παιδιών για τα παραολυμπιακά αθλήματα.

 sxol-athl2 sxol-athl3 sxol-athl4 sxol-athl5


 

 Αγιασμός

Την Παρασκευή 11 / 9 έγινε ο αγιασμός στο σχολείο μας και το καλωσόρισμα των παιδιών της Α' τάξης. Στη συνέχεια τα παιδιά γνωρίστηκαν με τους δασκάλους τους , τους δόθηκαν τα βιβλία και αποχώρησαν.

agias1 agias2

agias3


 

 

 

Σχολικό έτος 2014 - 15

 

Στα πλαίσια του προγράμματος Κυκλοφοριακής Αγωγής ο εικαστικός του σχολείου μας Δημήτρης Καλόγηρος σχεδίασε στον τοίχο οχήματα και σήματα.

Κάποιες "ηρωίδες" μαμάδες με καλλιτεχνικές τάσεις, δέχτηκαν να βοηθήσουν ζωγραφίζοντας κι αυτές μαζί του , ομορφαίνοντας μ'αυτό τον τρόπο ακόμα περισσότερο το προαύλιο μας.

toixos KOK


 

4 / 3 : kids athletics

24 / 2 : Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Αμπελώνα,  με το 1ο Δημοτικό Σχολείο Αμπελώνα και  το πολιτιστικό-λογοτεχνικό περιοδικό Αντι.Δωρο Περραιβίας,   με στήριξη του ΔήμουΤυρνάβου  διοργάνωσαν  εκδήλωση  ποίησης  & τραγουδιού  στο  γυμναστήριο  του σχολείου.  Η  μαθητική  χορωδία  του  σχολείου  με  την  καθοδήγηση  της  δασκάλας μουσικής  κ.  Μαρίας  Σκούφα,  τραγούδησαν  μελοποιημένη  ποίηση.  

Μαθητές απήγγειλαν  ποιήματα  του Σωτήρη  Σκίπη  και   αειμνήστων  τυρναβιτών, της  Άννας Ιωαννίδη & του Βαγγέλη Κυρούλη. Σημερινοί ντόπιοι ποιητές απήγγειλαν ποιήματά τους.  Διατέθηκε  δωρεάν  το  περιοδικό  Αντι.Δωρο.  Για  την  εκδήλωση  εκτός  της μουσικού κ. Σκούφα, τον συντονισμό είχαν ο κ. Λάλος και η κ. Οικονόμου.

 piisi1

piisi2

piisi3

piisi4


 

 

27 / 10  :  Στο τέλος της γιορτής για την 28η Οκτωβρίου τίμησε το σχολείο μας 2 εκπαιδευτικούς που συνταξιοδοτήθηκαν.

Την κ. Σουρλαντζή Χαρίκλεια  αποχαιρέτησε η κ. Σκαπέρδα Σοφία και την κ. Καρανίκα Ματούλα ο κ. Κατσιαούνης Δημήτρης με συγκινητικά λόγια.

 roula-matoula


 

 24 / 10  : αιδική παχυσαρκία". Προβλήθηκε στα παιδιά όλων των τάξεων μια σχετική παρουσίαση στο Power Point και μια ταινία. Στο τέλος το Ε2 παρουσίασε και ενα  θεατρικό. 

 

10 / 10 : Μαθητές του σχολείου μας καθάρισαν εθελοντικά το πάρκο του Α. Γεωργίου


 

 6 / 10 :  "Πανελλήνια ημέρα σχολικού αθλητισμού" . Διοργανώθηκαν αθλητικές εκδηλώσεις για όλες τις τάξεις και παρουσίαση κάποιων βίντεο για τη διαφορετικότητα και το ρατσισμό στα σχολεία.

PA060038 PA060058


 

18 / 9  :  Συμμετοχή των μαθητών μας σε Λαμπαδιοδρομία του συλλόγου εθελοντών αιμοδοτών " Η Ελπίδα "


 

 16 / 9  :  Ενημέρωση - συζήτηση των γονέων με τη δασκάλα ειδικής αγωγής κ. Τσικριτσή Κατερίνα με θέμα "  Πρόληψη της Επθετικότητας ".


 

  

Σχολικό έτος  2013 - 14

 

19 / 12  :  Εκπαιδευτική επίσκεψη του σχολείου στη ΔΕΥΑΛ και στο " Μύλο του Παπά " για Χριστουγεννιάτικες δραστηριότητες

 

8 / 1 :  Διενέργεια της καθιερωμένης άσκησης σεισμού

 

14 / 2  :  Συμμετοχή όλων των τάξεων στη δράση " + δημιουργώ " με τη δημιουργία αφισών με θέμα τη σχολική επιθετικότητα

 

7 / 3  :  Οι Ε' και ΣΤ' τάξεις έλαβαν μέρος στη δημιουργία αφισών με θέμα " θύμα , θύτης ή παρατηρητής " για τη σχολική βία. Μια αφίσα του ΣΤ2 διακρίθηκε και εκπροσώπισε το νομό μας στην Αθήνα.

 

18 / 3  :  Ενημερωτική εκδήλωση όλων των τάξεων για την " Πρόληψη τη Λύσσας " απο την κ. Τσικριτσή Κατερίνα, με εκπαιδευτικό υλικό απο το Κ.Ε.Ε.Λ.Π.ΝΟ.

 

12 / 5  :  Πρόγραμμα " Κυκλοφοριακής Αγωγής " απο  την τροχαία.

 

 

 

 

 

 

Προβολές: 921