Εκδρομές

Τελευταία Ενημέρωση στις Πέμπτη, 24 Οκτώβριος 2019

 

2019-20

 

Εκδρομή στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας και Μανιταριών (Καλαμπάκα) και στα Μετέωρα 

Την Τρίτη 22/10/2019, δεύτερη ημέρα φιλοξενίας των Γάλλων εκπ/κών, πήγαμε εκδρομή στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας και Μανιταριών στην Καλαμπάκα και επίσκεψη στο Μοναστήρι του Αγίου Στεφάνου στα Μετέωρα.

Στην εκδρομή συμμετείχαν όλες οι τάξεις και οι δάσκαλοι του σχολείου.

Η επίσκεψη στο Μουσείο και η ξενάγηση μας εντυπωσίασαν και τα εκθέματα ήταν μοναδικά . Οι ξένοι φίλοι μας ενθουσιάστηκαν. Ακόμα περισσότερο όταν επισκεφθήκαμε το μοναστήρι και ξεναγηθήκαμε στους ιερούς χώρους του. Μας είπαν πως ήταν όνειρο ζωής να πάνε στα Μετέωρα, Χαιρόμαστε που εμείς τους δώσαμε αυτή την ευκαιρία και χαρά.

met1    met2
met3  met4


 

2018-19

 

Εκπ/κή εκδρομή στο Μουσείο Ελληνικής Παιδείας – Καλαμπάκα και Βυζαντινό Κάστρο Τρικάλων

Την Τρίτη 26/2/2019  η Ε΄και Στ΄τάξη πήγαμε εκπαιδευτική εκδρομή στο  Μουσείο Ελληνικής Παιδείας στην Καλαμπάκα. Η εκδρομή έγινε στα πλαίσια προγράμματος για την γραφή.

Στο Μουσείο μας υποδέχτηκε ο ιδρυτής του κος Μπαλογιάννης και η ξεναγός.

Ξεκινήσαμε από την αίθουσα του Αισώπου με ένα βίντεο για την ιστορία της γραφής, συνεχίσαμε με την επίσκεψη σε μια σχολική  αίθουσα της παλιάς εποχής  με όλα όσα χρησιμοποιούσαν δάσκαλοι και μαθητές τότε, ξεναγηθήκαμε στο χώρο παρατηρώντας  εργαλεία της πρώτης  τυπογραφίας και αντικείμενα γραφής και τελειώσαμε με την αίθουσα πειραμάτων. Εκεί μάθαμε πράγματα για την ιστορία των Μετεώρων και κάναμε πειράματα .Φύγαμε Ενθουσιάσμένοι από τον χώρο και την φιλοξενία για να πάμε στα Τρίκαλα και να επισκεφτούμε το Βυζαντινό κάστρο της περιοχής. Ένας χώρος καταπληκτικός, από όπου μπορείς να δεις όλη την πόλη των Τρικάλων και να μελετήσεις την ιστορία της περιοχής.

Συνοδοί μας στην εκδρομή ήταν: Η δ/ντρια του σχολείου κα Σούλα Γκούμα, η κα Ελένη Ντέλλα , η κα Έφη Τσιγάρα – Παλάσκα και η κα Κατερίνα Παπαδοπούλου

 

collage

Προβολές: 560