Α' τάξη

Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 13 Απρίλιος 2022

 

ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΗ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ

Στα πλαίσια ενδοσχολικής επιμόρφωσης και της πραγματοποίησης εργαστηρίου δεξιοτήτων στη θεματική ενότητα ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΑΙ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΩ – ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΑΙΣΘΗΣΗ & ΕΥΘΥΝΗ: Εθελοντισμός, Διαμεσολάβηση, Ανθρώπινα Δικαιώματα στο 1ο Δ.Σ. Αμπελώνα, στο χώρο του γυμναστηρίου και μετά από πρόσκληση, ο κ. Αποστόλης Παπαϊωάννου μίλησε στα παιδιά της Α΄, Β και Γ΄ Τάξης για τον εθελοντισμό και ειδικά για τον σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών «Ελπίδα» και το έργο του συλλόγου.

   Ο κ. Αποστόλης Παπαϊωάννου, συνταξιούχος δάσκαλος, υπηρέτησε για πολλά χρόνια ως διευθυντής στο 1ο Δ.Σ. Αμπελώνα και είναι αυτός που δημιούργησε τον σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών «Ελπίδα».

   Ο σύλλογος ιδρύθηκε το 2000 από εθελοντές αιμοδότες του Αμπελώνα που έδιναν αίμα από το 1991 και άρχισε να λειτουργεί από το 2001 ως οργανωμένος Φορέας-Σύλλογος που έχει σκοπό την καλλιέργεια και διάδοση της ιδέας της Εθελοντικής Αιμοδοσίας στον Αμπελώνα και στη γύρω περιοχή.

   Αιμοδότης μπορεί να γίνει κάποιος από ηλικία 18 μέχρι 65 χρονών και είναι υγιής. Το αίμα δεν μπορεί να παραχθεί σε κάποιο εργαστήριο ούτε πουλιέται κάπου. Το αίμα είναι ένα δώρο ζωής που μπορεί να προσφέρει κάποιος με ανιδιοτέλεια στον συνάνθρωπό του που το έχει ανάγκη και εξαρτάται η ζωή του από αυτό.

   Ευχαριστούμε τον κ. Αποστόλη Παπαϊωάννου για όλα όσα είπε και έδειξε στα παιδιά, τα οποία παρακολούθησαν την παρουσίαση με μεγάλη προσοχή και έμαθαν πολλά για μια τόσο σημαντική εθελοντική δράση.

Υπεύθυνοι εκπ/κοί: Ιωάννα Τηγανή, Γαλάτεια Μπαρμπαγιάννη, Σοφία Σκαπέρδα, Ελένη Ντέλλα.

ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ 2 ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ 1
ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ 3


 2ο ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ - ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ


 

1ο ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ

Στα πλαίσια του Α΄ θεματικού κύκλου των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων Ευ – Ζην ( Υγεία - Διατροφή ) οι μαθητές/τριες της Α2 τάξης υλοποίησαν το πρόγραμμα « Ένα μήλο την ημέρα……..»

Μέσα από 6 εργαστήρια οι μαθητές-τριες επεξεργάστηκαν θέματα διατροφής και υγείας. Με μεγάλη χαρά κατάφεραν να υιοθετήσουν σωστές συμβουλές υγιεινής διατροφής και να τις εφαρμόσουν στην πράξη.

Ονόμασαν και ζωγράφισαν τους ήρωες του προγράμματος

 

 Έγραψαν

  • Παροιμίες για το μήλο

 

  • Οδηγίες καλής διατροφής

1. Τρώτε νόστιμα και υγιεινά.

2. Φάτε καθημερινά καλό πρωινό. Είναι βασικό γεύμα.

3. Το κολατσιό σας στο σχολείο είναι απαραίτητο για να συνεχίσετε τη μέρα σας.

4. Φάτε καθημερινά φρέσκα φρούτα και λαχανικά.

5. Μην ξεχνάτε να πίνετε νερό.

6. Βούρτσισμα των δοντιών μετά το φαγητό.

7. Κινηθείτε!!! Η άσκηση κάνει καλό στην υγεία!!!

 

                         Οι μαθητές/τριες της Α2 τάξης

                                                                  Η εκπαιδευτικός Γαλάτεια Μπαρμπαγιάννη

 

 

Προβολές: 191