Erasmus

Τελευταία Ενημέρωση στις Πέμπτη, 31 Οκτώβριος 2019

 

Φιλοξενία Γάλλων εκπαιδευτικών

Την Παρασκευή 25/10/2019 πραγματοποιήθηκε στο χώρο εκδηλώσεων του 1ου Δημ. Σχολείου η γιορτή για την 28η Οκτωβρίου 1940. Την ευθύνη για την πραγματοποίηση της γιορτής είχαν τα τμήματα της Γ΄και Δ΄τάξης με τους δασκάλους τους.Την εκδήλωση παρακολούθησε πλήθος γονέων και κηδεμόνων καθώς και οι δύο Γάλλοι εκπ/κοί. Ακολούθησε αποχαιρετιστήριο γεύμα, καθώς οι Γάλλοι φίλοι έφυγαν.

Η επίσκεψη των δύο Γάλλων εκπ/κών ήταν μια σημαντική εμπειρία, τόσο για τους εκπ/κούς του σχολείου μας, όσο και για τα παιδιά. Ανταλλάξαμε απόψεις, γνωρίσαμε το εκπ/κό σύστημα της Γαλλίας, συγκρίναμε μεθόδους και πρακτικές διδασκαλίας και πάνω απ’όλα γνωρίσαμε δύο υπέροχους ανθρώπους. Η Δ/ντρια και όλοι οι εκπ/κοί του σχολείου μας κατέβαλαν κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε η παραμονή και φιλοξενία των Γάλλων φίλων μας να τους μείνει αξέχαστη.

Την Πέμπτη 24/10/2019 η Ε΄και Στ΄τάξη μαζί με τους εκπ/κούς: Ελένη Τσαούση, Ελένη Ντέλλα, Ευθυμία Τσιγάρα, Κατερίνα Παπαδοπούλου, Κατερίνα Βελεσιώτου, Κατερίνα Κικίμη και τους Γάλλους εκπ/κούς επισκέφθηκαν το Οινοποιείο του κ.Δ.Μίγα στον Τύρναβο. Μέσα από την άψογη ξενάγηση, όλοι γνώρισαν από κοντά τον τρόπο παραγωγής, εμφιάλωσης και συντήρησης του κρασιού στο μεγάλο κελάρι του οινοποιείου, μέσα σε τεράστια δρύινα βαρέλια. Επίσης, μάθαμε για τα βραβεία που έχει πάρει το οινοποιείο σε διεθνείς διαγωνισμούς. Το μεσημέρι της ίδιας μέρας, μετά το τέλος του σχολικού ωραρίου οι Γάλλοι εκπ/κοί με την συνοδεία της κας Αικ. Βελεσιώτου και της κας Ευθ.Τσιγάρα επισκέφθηκαν την πρότυπη μονάδα μεταποίησης κρέατος του κ. Παπαγεωργίου. Ξεναγήθηκαν από τον κ.Παπαγεωργίου στους χώρους μεταποίησης και τυποποίησης κρεάτων και εντυπωσιάστηκαν από το μέγεθος και τις δυνατότητες της μονάδας.

Την Τετάρτη 23/10/2019 οι Ε2 και Στ1 τάξεις μαζί με τις εκπ/κούς : Ευθυμία Τσιγάρα – Παλάσκα, Ελένη Ντέλλα, Κατερίνα Παπαδοπούλου και Κατερίνα Βελεσιώτου ξενάγησαν τους δύο Γάλλους εκπ/κούς στο κέντρο του Αμπελώνα και σε ιστορικά του μνημεία. Η αρχή έγινε από το Δημαρχείο του Αμπελώνα, όπου υποδέχτηκε την ομάδα ο Αντιδήμαρχος Αμπελώνα κος Χρήστος Μάμμος. Ακολούθησε ξενάγηση στους χώρους του Δημαρχείου και συζήτηση με τον Αντιδήμαρχο. Επίσης, ο Laurant πήρε συνέντευξη από τον αντιδήμαρχο, μιας και η δεύτερη ιδιότητά του είναι δημοσιογράφος. Μάλιστα, πρότεινε να γίνει αδελφοποίηση των δύο πόλεων.

Ακολούθησε βόλτα μπροστά από μνημεία στο πάρκο και το κέντρο της πόλης μας, πληροφορήθηκαν οι φίλοι μας από τους μαθητές την ιστορία του καθενός και καταλήξαμε στο σχολείο, όπου συνεχίστηκε το πρόγραμμα μαθημάτων κανονικά.

 

ΞΕΝΑΓΗΣΗ 1  ΞΕΝΑΓΗΣΗ 2
ΞΕΝΑΓΗΣΗ 3 ΟΙΝΟΠ 1

 


 

Πολιτιστική Εβδομάδα στο 1ο ΔΣ Αμπελώνα 

 

Στα πλαίσια του προγράμματος Εrasmus –One (KA1) τη Δευτέρα 21/10/2019 το σχολείο μας υποδέχτηκε και φιλοξενεί όλη την εβδομάδα δύο Γάλλους εκπ/κούς, την Christell και τον Laurent από την πόλη Dordogne. Οι Γάλλοι εκπ/κοί ήρθαν για να γνωρίσουν το εκπ/κό μας σύστημα και εμείς το δικό τους, να δουν παιδαγωγικές μεθόδους μάθησης καθώς και τις σχέσεις σχολείου –γονέων-κοινωνίας.

Τους υποδεχτήκαμε όλοι μαζί, παιδιά, δάσκαλοι, γονείς και ετοιμάσαμε γι’αυτούς μια γιορτή καλωσορίσματος και γνωριμίας .

Αρχικά, η Διευθύντρια του Σχολείου κα. Κερασούλα Γκούμα τους υποδέχτηκε και τους καλωσόρισε και στη συνέχεια την σκυτάλη πήρε η υπεύθυνη του προγράμματος κα. Αικατερίνη Βελεσιώτου –Μουσικός με την χορωδία του σχολείου, η οποία με τη βοήθεια μουσικών οργάνων, είπε ελληνικά, παραδοσιακά τραγούδια καθώς και δύο γαλλικά.

Στη συνέχεια, έγινε παρουσίαση της περιοχής όπου ζουν και εργάζονται οι δύο εκπ/κοί και του συστήματος εκπ/σης της χώρας τους. Από την άλλη, παρουσιάσαμε και εμείς τα αντίστοιχα θέματα. Όλη η παρουσίαση έγινε στα Αγγλικά με την βοήθεια της κας Σοφίας , δασκάλας Αγγλικών στο σχολείο.

Το πρόγραμμα μαθημάτων συνεχίστηκε κανονικά με τους δύο εκπ/κούς να παρακολουθούν τα μαθήματα στην αίθουσα Μουσικής και να συμμετέχουν ενεργά σ’ αυτά.

 

ga2  ga1
ga4  ga3

 

 


 

ERASMUS + ONE-E (OUVRIR NOS ECOLES AL'EUROPE / OPENING OUR SCHOOLS TO EUROPE) by sharing our experience about “school- family-community partnership"

Στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus KA1 δύο δάσκαλοι από τη Γαλλία, ο Laurent και η Christelle, θα επισκεφτούν το σχολείο μας από 21-25 Οκτωβρίου 2019.

Η Karine Faconnier είναι η συντονίστρια του έργου για το DSDEN 24, Διευθυντικό Τμήμα Υπηρεσιών της Εθνικής Εκπαίδευσης της Dordogne, το οποίο είναι η Υπηρεσία Δημόσιας Εκπαίδευσης στο Dordogne (120 χλμ. Από το Μπορντό).

Διαχειρίζεται 400 σχολεία, 1 782 εκπαιδευτικούς και περισσότερους από 30 000 μαθητές στα νηπιακά και δημοτικά σχολεία σε μια μεγάλη αγροτική περιοχή στην οποία τα σχολεία είναι μικρά και απομονωμένα.

Οι εκπαιδευτικοί θα μοιραστούν την ευρωπαϊκή τους εμπειρία με συναδέλφους από το σχολείο και την περιοχή τους, αλλά και με τους μαθητές και τις οικογένειες.

Οι εκπαιδευτικοί μας πρέπει να βρουν νέους τρόπους για να αναπτύξουν μια ευρωπαϊκή συνείδηση μεταξύ των μαθητών τους και να τους δώσουν την επιθυμία να πάνε στο εξωτερικό και να ανακαλύψουν νέους ορίζοντες.

 

Προβολές: 237