Συμμετοχές / Διακρίσεις

Τελευταία Ενημέρωση στις Πέμπτη, 11 Απρίλιος 2024

2023-24

 

 

Νεαροί καλλιτέχνες, οι μαθητές της Στ' τάξης του 1ου Δημοτικού σχολείου Αμπελώνα συνεργάστηκαν ομαδικά για την συμμετοχή τους στον 1ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό ζωγραφικής για δημιουργία αφίσας „KINDER KREATIV” με θέμα „Deutschsprachige Kultur vom 19. Jahrhundert bis heute“ (Γερμανόφωνος Πολιτισμός και Κουλτούρα από τον 19ο αιώνα έως και σήμερα). 
Υπό την καθοδήγηση της καθηγήτριας γερμανικών Μουχλιάρη Ζωή συνέλαβαν και υλοποίησαν με άψογο εικαστικό αποτέλεσμα ένα υπέροχο έργο.
Μουχλιάρη Ζωή (ΠΕ07)

 

1o Δημοτικό Αμπελώνα - Στ  τάξη 1


Greektoys: Από τις Βρυξέλλες στο 1ο Δημ. Σχ. Αμπελώνα

 

Στις 29 Μαρτίου το Greektoys ταξίδεψε στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Αμπελώνα για να φέρει κοντά στα παιδιά τα αρχαία ελληνικά παιχνίδια.

Αφορμή της πρόσκλησης, από την κ.Βελεσιώτου Αικατερίνη και Τσιγάρα –Παλάσκα Έφη ,στάθηκε το eTwinning έργο << ETwinOlympic games: a flame to unite and make us better >>.

Ο Φοίβος και η Αθηνά ήταν τα σύμβολα (μασκότ) των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004. H έμπνευση για τον «Φοίβο» και την «Αθηνά» ήταν μια κωδωνόσχημη αρχαία ελληνική κούκλα του 7ου π.Χ. αιώνα από τερακότα .

Το Greektoys είναι ένα εκπαιδευτικό έργο που σκοπό έχει την προώθηση της αρχαίας ελληνικής κληρονομιάς μέσω της χρήσης της τεχνολογίας. Πρόκειται για το εκπαιδευτικό έργο ελληνικής ομάδας, με έδρα το Βέλγιο, με 3D animation, εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές δράσεις για παιδιά.

Τα παιδιά της Ε’ τάξης παρακολούθησαν την παρουσίαση της Σοφίας Παυλάκη ,παραγωγού του έργου Greektoys, για τα αρχαία ελληνικά παιχνίδια, την ιστορία τους, τον τρόπο κατασκευής τους και τη σχέση που έχουν με τα σύγχρονα παιχνίδια.

Γνώρισαν από κοντά τη συλλογή αντιγράφων αρχαίων ελληνικών παιχνιδιών (φορητό Μουσείο) που έχουν δημιουργηθεί από το  Greektoys Children’s Revolution ® με τη βοήθεια της 3D τεχνολογίας και βρίσκονται σε διάφορα μουσεία της Ευρώπης.

Τα παιδιά χάρηκαν παίζοντας με αυτά με την καθοδήγηση της Σοφίας Παυλάκη και του Λουίς Σάντος . Οι σβούρες, το γιογιό, οι αστράγαλοι, οι πλαγγόνες έγιναν για λίγο παιχνίδια στα χέρια των μαθητών του σχολείου μας.

Οι μαθητές χειροκρότησαν με ενθουσιασμό την προβολή του πρώτου επεισοδίου της παιδικής σειράς 3D animation “Greektoys.

Τέλος, με ιδιαίτερο ενθουσιασμό έφτιαξαν τα δικά τους πήλινα παιχνίδια ,ενθύμιο αυτής της εμπειρίας με το Greektoys.

Ευχαριστούμε πολύ τη διευθύντρια του σχολείου μας κ. Κερασούλα Γκούμα για το χώρο, το χρόνο και τη βοήθεια που μας παρέχει σε κάθε προσπάθεια μετάδοσης γνώσεων και εμπειριών στους μαθητές μας. Επίσης, την κ. Αθηνά Μπρούζα –δασκάλα Φυσικής Αγωγής στο σχολείο, η οποία στάθηκε δίπλα μας σε αυτή τη δράση.

ομαδα

 

collage 3 1


 

 

2022-23

 

ETWINS BAND

Ευρωπαϊκή ετικέτα ποιότητας απονεμήθηκε στο eTwinning έργο «ETWINS BAND»,που υλοποιήθηκε από τους φετινούς μαθητές της ΣΤ’ τάξης ,του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αμπελώνα.

Πρόκειται για ένα συνεργατικό πρόγραμμα στο οποίο συμμετείχαν οι χώρες: Ιταλία, Ισπανία, Τουρκία, Ελλάδα. Οι πολίτες της ETwinners Town εστίασαν στους στόχους 14 και 15 της Παγκόσμιας Ατζέντας «η ζωή στη γη» και «η ζωή κάτω από το νερό» προσαρμόζοντας το παραμύθι “Οι μουσικοί της Βρέμης” στους παραπάνω στόχους.

Υπεύθυνες του έργου : Βελεσιώτου Αικατερίνη και Έφη Τσιγάρα –Παλάσκα.

Σας δίνουμε τα εισιτήρια για ένα όμορφο μουσικό καλοκαίρι https://www.canva.com/design/DAFEh-YqLTM/watch

 

και σας προτείνουμε το ηλεκρονικό μας βιβλίο https://read.bookcreator.com/5mu5niyYcuWm29uaaLB29AnMmnE2/aZ-7nJjrS7OIGSPcbEl5uA/RY0qAfcTR_m9-Nk2GALQfg

 

European Q.L etwins band

 


8ος Ποδηλατικός γύρος Αμπελώνα

 

Μετά από δύο συνεχείς αναβολές λόγω καιρικών συνθηκών, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 17 Μαΐου 2023, ο 8ος ποδηλατικός γύρος Αμπελώνα. Οι μαθητές και οι μαθήτριες όλων των σχολικών μονάδων Α/θμιας & Β/θμιας εκπαίδευσης του Αμπελώνα, με σύμμαχο τον καλό καιρό, πήραν μέρος σε αυτή τη διαδικασία – θεσμό με μεγάλη χαρά.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του 1ου Δ.Σχολείου, συνοδευόμενοι από τους δασκάλους τους , με τα όμορφα ποδήλατά τους δήλωσαν παρουσία με την μεγάλη συμμετοχή τους. Φορώντας τα μπλουζάκια του αιμοδοτικού συλλόγου Αμπελώνα « Η Ελπίδα», τα καπελάκια τους και κόκκινα μπαλόνια στα ποδήλατα, έκαναν τη βόλτα τους στους δρόμους του Αμπελώνα μεταφέροντας το μήνυμα :

ΠΑΡΕ ΜΕΡΟΣ ΣΤΗ ΒΟΛΤΑ, ΔΩΣΕ ΕΛΠΙΔΑ ΣΤΗ ΖΩΗ!

Στο τέλος της βόλτας , όλοι συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία του Αμπελώνα, όπου έγινε κλήρωση ενός ποδήλατου ανά σχολείο. Για το σχολείο μας , τυχερή ήταν η μαθήτρια της Δ΄ τάξης Δέσποινα Χαδούλη. Της ευχόμαστε καλές βόλτες !!!

Κ. Ευθυμία Τσιγάρα - Παλάσκα

ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΙΑ

 


ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ

 

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Στ΄τάξης του 1ου Δ.Σχ. Αμπελώνα την Παρασκευή 5 Μαΐου 2023 συμμετείχαν στο 12ο διήμερο Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας, που πραγματοποιήθηκε στο Μουσικό Σχολείο Λάρισας. Τα παιδιά ετοίμασαν και παρουσίασαν μία ψηφιακή δημιουργία scratch με τίτλο: «Δρόμο παίρνω….δρόμο αφήνω». Το θέμα του έργου ήταν η σωστή χρήση του ποδήλατου και κανόνες κυκλοφορίας με το ποδήλατο.

Τα παιδιά, δημιούργησαν την παρουσίαση στο πλαίσιο του μαθήματος της Πληροφορικής με τη βοήθεια της δασκάλας πληροφορικής κ. Χριστίνας Τσιντζιράκου και το παρουσίασαν εξαιρετικά κερδίζοντας ένα θερμό χειροκρότημα. Έφυγαν γεμάτα πληροφορίες, αποκομίζοντας θετικές εντυπώσεις από όσα είδαν και έζησαν.

 Δείτε τη δημιουργία των παιδιών  ΕΔΩ

φεστιβαλ

 

 


8o ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΕΠΕΚ

 

8th International Conference for the Promotion of Educational Innovation / 8ο Διεθνές Συνέδριο για την Προώθηση της Εκπαιδευτικής Καινοτομίας!

Το 1ο Δημ. Σχολείο Αμπελώνα συμμετείχε στη θεματική

"Καινοτόμες δράσεις στην Εκπαίδευση" με το eTwinning έργο  "ETWINS BAND", στο οποίο απονεμήθηκε Εθνική Ετικέτα ποιότητας σε όλες τις συμμετέχουσες χώρες. Υλοποίηση και παρουσίαση eTwinning project : Έφη Τσιγάρα -Παλάσκα , Βελεσιώτου Αικατερίνη.

Θερμά συγχαρητήρια στην οργανωτική επιτροπή και στους συνέδρους. Ευχαριστούμε τον κ. Δημήτρη Λιόβα και τον κ. Δημήτρη Κολοκοτρώνη !

 
311208324 1566228367164573 5065893384228225268 n

 


ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΣΤ΄ΤΑΞΗΣ ΣΕ ΖΩΝΤΑΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΙΡΗΝΙΚΟ ΩΚΕΑΝΟ!

 

Την Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2022, και ώρα 11:00, πραγματοποιήθηκε ενημερωτική παρουσίαση, σε ζωντανή σύνδεση, από τον εξερευνητή Δρ. Θοδωρή Αναγνωστόπουλο, ο οποίος συμμετέχει σε ωκεανογραφική αποστολή του National Geographic και του Ocean Exploration Trust με τίτλο: «Από την Ακτή ως την Άβυσσο: Εξερευνώντας την υδρόβια κληρονομιά και την ρύπανση από μικροπλαστικά στα κύρια νησιά της Χαβάης». Η παρουσίαση διήρκεσε περίπου τριάντα λεπτά και πραγματοποιήθηκε μέσα από το εξερευνητικό πλοίο Nautilus, το οποίο βρίσκεται στον Ειρηνικό ωκεανό, και αφορούσε στο θέμα των μικροπλαστικών στους ωκεανούς, το οποίο αποτελεί μία από τις θεματικές ενότητες της αποστολής.

Την ενημερωτική παρουσίαση παρακολούθησαν οι μαθητές και οι μαθήτριες της Στ΄τάξης του σχολείου μας μαζί με τη δασκάλα τους κ. Έφη Τσιγάρα στα πλαίσια του εργαστηρίου δεξιοτήτων και του νέου eTwinning προγράμματος. Ήταν μία εκπληκτική ζωντανή παρουσίαση μέσα από το πλοίο γεγονός που ενθουσίασε τους μαθητές, οι οποίοι παρακολουθούσαν με μεγάλο ενδιαφέρον.

ΝΑΥΤΙΛΟΣ


ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ ΣΤΗΝ 20η ΛΑΜΠΑΔΗΔΡΟΜΙΑ ΤΗΣ Π.Ο.Σ.Ε.Α.

Την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2022 στις 11:00 π.μ. στην κεντρική πλατεία του Αμπελώνα πραγματοποιήθηκε η 20η Επετειακή Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία της Π.Ο.Σ.Ε.Α. για την υποδοχή της Φλόγας της Αγάπης, της Ελπίδας & της Ζωής και το άναμμα του Βωμού. Η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στα 100 χρόνια από την Μικρασιατική καταστροφή και για την διοργάνωση συνεργάστηκαν ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Αμπελώνα "Η ΕΛΠΙΔΑ" με την περιφέρεια Θεσσαλίας. Συμμετείχαν όλα τα Δημοτικά σχολεία του Αμπελώνα, το Γυμνάσιο και οι μαθητές του Ειδικού σχολείου Αμπελώνα μαζί με τους συνοδούς τους. Το σχολείο μας εκπροσώπησαν οι μαθητές της Στ΄τάξης και όλοι μαζί υποδεχτήκαμε και μεταφέραμε τη φλόγα της Ζωής στους δρόμους του Αμπελώνα μαζί με μηνύματα για εθελοντική αιμοδοσία.

Ήταν μια συγκινητική και ουσιαστική δράση που γέμισε χαρά όσους συμμετείχαν και μετέφερε την σημασία του εθελοντισμού!

ΛΑΜΠΑΔΗΔΡΟΜΙΑ

 

ΛΑΜΠΑΔΗΔΡΟΜΙΑ ΒΙΝΤΕΟ


 

«9Η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΗΜΕΡΑ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ - ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΗΜΕΡΑ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ 2022»

Στο πλαίσιο της εναρμόνισης του εορτασμού της 9 ης Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού 2022 με την Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022, με κοινό σύνθημα «ΑΘΛΗΣΗ κάθε μέρα, ΥΓΕΙΑ μια ΖΩΗ» και στόχο την ανάδειξη της ωφελιμότητας της άθλησης στη σωματική και πνευματική υγεία εφ’ όρου ζωής, το σχολείο μας οργάνωσε και υλοποίησε αθλητικές δραστηριότητες σε όλη τη διάρκεια του σχολικού ωραρίου. Ο γυμναστής του σχολείου μας κ. Γιάννης Δήμου, σε συνεργασία με τους δασκάλους όλων των τάξεων, οργάνωσε και πραγματοποίησε αθλητικές δραστηριότητες, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν στο Αθλητικό κέντρο Αμπελώνα. Συμμετείχαν οι μαθητές και οι μαθήτριες όλων των τάξεων του σχολείου μας με δραστηριότητες προσαρμοσμένες στην κάθε τάξη .

 ΗΜΕΡΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

 

 


ETWINS
 BAND

Η νέα σχολική χρονιά ξεκίνησε για το 1ο Δημοτικό σχολείο Αμπελώνα με μία ακόμα Ετικέτα Ποιότητας για το eTwinning έργο «ETWINS BAND».

Πρόκειται για ένα συνεργατικό πρόγραμμα στο οποίο συμμετείχαν οι χώρες: Ιταλία, Ισπανία, Τουρκία, Ελλάδα. Φέτος, οι πολίτες της ETwinners Town εστίασαν στους στόχους 14 και 15 της Παγκόσμιας Ατζέντας « η ζωή στη γη» και «η ζωή κάτω από το νερό» προσαρμόζοντας το παραμύθι "Οι μουσικοί της Βρέμης" στους παραπάνω στόχους. Επιλέξαμε ένα ζώο υπό εξαφάνιση και ένα παραδοσιακό όργανο από κάθε χώρα .Τα ζώα αυτής της ιστορίας κινδυνεύουν και μόνο δουλεύοντας μαζί είναι σε θέση να επιβιώσουν και να φτάσουν στην ETWINNERS TOWN. Για να πάρουμε όμως το διαβατήριο και τα εισιτήρια για το ταξίδι αυτό η κάθε ομάδα αντιμετωπίσαμε προκλήσεις σε κάθε μάθημα του σχολείου μας!

Οι μαθητές της περσινής Ε΄ τάξης εργάστηκαν σε διακρατικές ομάδες για τη διάσωση του φυσικού περιβάλλοντος αλλά και της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Πρόκειται για ένα διεπιστημονικό έργο που είχε ως στόχο την ανάπτυξη δεξιοτήτων επικοινωνίας, πολιτικών, κοινωνικών και ψηφιακών δεξιοτήτων, μέσα από τη συνεργατική μάθηση και το Project Based Learning (PBL ).

Καθοδηγητές και συνοδοιπόροι των παιδιών υπήρξαν οι εκπαιδευτικοί Αικατερίνη Βελεσιώτου και Ευθυμία Τσιγάρα – Παλάσκα.

Επίσης, η ίδια ομάδα του σχολείου μας, συμμετείχε και στον πανελλήνιο μαθητικό διαγωνισμό ραδιοφωνικού μηνύματος και τραγουδιού «Κάν΄το ν΄ακουστεί 2022»του European School Radio με το τραγούδι που δημιούργησαν τα ίδια τα παιδιά και είχε τίτλο: «Ένα ταξίδι μαγικό».

Συγχαρητήρια στα παιδιά, τα οποία αποτελούν την κινητήρια δύναμη όλων των δραστηριοτήτων μας!

1st Primary School - 6th grade
 


2021-2022

 

 

“Μαθαίνω & Παρουσιάζω τον πολιτισμό του τόπου μου”

ΛΕΥΚΩΜΑ 2
ΛΕΥΚΩΜΑ 1
ΛΕΥΚΩΜΑ 3
 

 


 

Ε΄τάξη:     ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

10 Μαρτίου 2022, ώρα 10:00 – 10:45 live streaming από την αίθουσα δοκιμών «Σόλων Μιχαηλίδης» της Ορχήστρας

Οι μαθητές της Ε τάξης του 1ου Δ. Σχ. Αμπελώνα συμμετείχαν διαδικτυακά στο εκπ/κό πρόγραμμα της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης με τίτλο:

« Γνωρίζουμε τα όργανα της Συμφωνικής Ορχήστρας: Τα ξύλινα πνευστά»

Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης παρουσίασε ακόμη ένα live streaming εκπαιδευτικό πρόγραμμα και συνδέθηκε με σχολεία από κάθε γωνιά της Ελλάδας. Στο πλαίσιο αυτής της σειράς των διαδικτυακών συναντήσεων, τα παιδιά γνώρισαν τα όργανα της Συμφωνικής Ορχήστρας, συγκεκριμένα τα ξύλινα πνευστά και το κόρνο, παρακολουθώντας πέντε από τους μουσικούς της Κ.Ο.Θ. να παρουσιάζουν τα μουσικά όργανα, να μιλούν γι’ αυτά και να παίζουν αντιπροσωπευτικό ρεπερτόριο συγκροτώντας ένα κουιντέτο. Μέρος του προγράμματος αποτέλεσε και η αλληλεπίδραση με τα παιδιά από τις τάξεις τους καθώς τους δόθηκε η δυνατότητα να συνομιλήσουν με τους μουσικούς και να εκφράσουν τις απορίες και τις ερωτήσεις τους αναφορικά με τα μουσικά όργανα.

Συμμετείχαν οι μουσικοί:

Φλάουτο: Νικολός Δημόπουλος

Όμποε: Παναγιώτης Κουγιουμτζόγλου

Κόρνο: Λευτέρης Γκρούνης

Φαγκότο: Ρέα Πικίου

Κλαρινέτο: Κοσμάς Παπαδόπουλος

Παρουσίαση: Γεωργία Καραντώνη

Ευχαριστούμε πολύ την κ. Κατερίνα Βελεσιώτου, μουσικό του σχολείου μας, η οποία εξασφάλισε την συμμετοχή του σχολείου μας στη διαδικτυακή μας συνάντηση με την Κ.Ο.Θ.

Κ.Ο.Θ.


 

 

ΟΤΑΝ ΕΥΧΕΣΑΙ , ΕΛΠΙΖΕΙΣ ΚΙ ΟΤΑΝ ΕΛΠΙΖΕΙΣ, ΠΑΛΕΥΕΙΣ 

0De6J4f2mkV6drIp5hpY

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΥΙΟΘΕΣΙΑΣ

Γνωρίζατε ότι η εκπλήρωση της ευχής ενός παιδιού που νοσεί από σοβαρή ασθένεια, έχει τη δύναμη να το κάνει να πιστέψει ότι όλα μπορούν να συμβούν, ακόμα και το πιο σπουδαίο, να γίνει καλά;

Το Make-A-Wish εκπληρώνει ευχές που έχουν τη δύναμη να μεταμορφώσουν τις ζωές παιδιών με πολύ σοβαρές ασθένειες. Μια ευχή αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του ταξιδιού για τη θεραπεία, γι’ αυτό και δεσμεύεται να  εκπληρώνει την ευχή κάθε παιδιού που πληροί τα κριτήρια . Έρευνες καταδεικνύουν ότι τα παιδιά στα οποία έχει εκπληρωθεί η ευχή τους, μπορούν να ανακτήσουν  τη σωματική και συναισθηματική δύναμη που χρειάζονται για να αντιμετωπίσουν μια πολύ σοβαρή ασθένεια.

Είκοσι τρία χρόνια συμπληρώνει φέτος το πρόγραμμα που αφορά σε ένα χάρτινο Αστέρι το οποίο διατίθεται με τη συμβολική δωρεά των €2.

Τα τελευταία χρόνια, παραμονές Χριστουγέννων, οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του 1ου Δ.Σχ. Αμπελώνα αγοράζουμε το αστέρι της Ευχής δίνοντας το μικρό αντίτιμο της αγοράς. Με αυτό τον τρόπο θέλουμε να συμβάλλουμε στο να πραγματοποιηθεί η ευχή κάθε παιδιού που βρίσκεται σε θεραπεία.

Φέτος , με μεγάλη συγκίνηση, το σχολείο μας έλαβε από το Make –A –Wish Ελλάδας το πιστοποιητικό υιοθεσίας του μικρού Νικόλα, 9 ετών, ο οποίος πάσχει από μυϊκή δυστροφία Becker. Με την μικρή μας συνεισφορά  η ευχή του , να πάει στην Disneyland, θα γίνει πραγματικότητα.

Γιατί πιστεύουμε ότι δεν είναι απλά μια ευχή. Είναι πολλά παραπάνω.

Είναι φως στο σκοτάδι. Είναι δύναμη. Είναι ελπίδα. Είναι ζωή.


ΗΜΕΡΑ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΠΛΟΗΓΗΣΗΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

διαδικτυο

ΗΜΕΡΑ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ

Η 8η Φεβρουαρίου καθιερώθηκε από το 2004 ως «Η Παγκόσμια Ημέρα Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο» (Safer Internet Day)

 Καθιερώθηκε με πρωτοβουλία της Ευρωπαίας Επιτρόπου Βιβιάν Ρέντινγκ και γιορτάζεται κάθε χρόνο τον Φεβρουάριο.

Η ημέρα αυτή αποτελεί ξεκίνημα ευαισθητοποίησης μικρών και μεγάλων στα θέματα που αφορούν την ασφαλή και ηθικά σωστή χρήση του Διαδικτύου, του κινητού τηλεφώνου και όλων των διαδραστικών τεχνολογιών που είναι πια κομμάτι της καθημερινότητάς μας.

Το σχολείο μας συμμετείχε σε αυτή την προσπάθεια ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης μαθητών και γονέων με μια σειρά δραστηριοτήτων.

Τη Δευτέρα το απόγευμα 7/2/2022 γονείς της Ε΄τάξης μαζί με τις εκπαιδευτικούς Αικατερίνη Βελεσιώτου και Ευθυμία Τσιγάρα-Παλάσκα παρακολούθησαν εκδήλωση ενημέρωσης για την Ασφάλεια στο διαδίκτυο.

Την εκδήλωση διοργάνωσε το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου του ΙΤΕ σε συνεργασία με το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο και συμμετείχαν εκπ/κοί και γονείς από όλη την Ελλάδα.

Την Τρίτη 8/2/2022 η Ε΄τάξη από τις 9 -11 π.μ. συμμετείχε σε τηλεδιάσκεψη ενημέρωσης από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ. Την ενημέρωση παρακολούθησε και η διευθύντρια του σχολείου μας κ. Κερασούλα Γκούμα. Τα παιδιά ενημερώθηκαν για τους κινδύνους που κρύβει το διαδίκτυο και έμαθαν πώς μπορούν να τους αντιμετωπίσουν. Στο τέλος, δόθηκε η δυνατότητα στα παιδιά να θέσουν ερωτήματα και τους δόθηκαν απαντήσεις από τους διοργανωτές.

Φτιάξαμε την αφίσα του ασφαλούς διαδικτύου και μάθαμε τα 5 βήματα που πρέπει να ακολουθούμε για να προστατεύουμε τον εαυτό μας και τους άλλους!

 


ΤΗΓΑΝΙΖΩ - ΑΝΑΚΥΚΛΩΝΩ

 

Το σχολείο μας συμμετέχει σε δράσεις ανακύκλωσης. Μία από αυτές είναι και η ανακύκλωση τηγανέλαιου με θέμα: «Τηγανίζω - Ανακυκλώνω» Οι μαθητές ενημερώνονται, ευαισθητοποιούνται και ανακυκλώνουν το τηγανισμένοι λάδι στον ειδικό κάδο ανακύκλωσης που τοποθετήθηκε στο σχολείο μας από την GRINCO ΑΒΕΕΕύκολα και γρήγορα ανακυκλώνω το λάδι μου …

1.      Αφήνεις το μαγειρικό λάδι να κρυώσει καλά.

2.      Αν χρειάζεται, το περνάς από ένα σουρωτήρι ή ένα φίλτρο, ώστε να μην έχει υπολείμματα τροφών από το τηγάνισμα.

3.      Το βάζεις σε ένα πλαστικό μπουκάλι και το αποθηκεύεις σε σκιερό μέρος.

4.      Μεταφέρεις τα μπουκάλια με το λάδι στον ειδικό κάδο συλλογής

5.      Ανακυκλώνεις οποιοδήποτε λάδι χρησιμοποιείς για μαγείρεμα η τηγάνισμα (σπορέλαιο, ελαιόλαδο, πυρηνέλαιο, κ.λ.π.)

6.      Προσέχεις να μην πέσει νερό ή άλλο υγρό στο μπουκάλι που θα το συλλέξεις.

 


 

 

 

Σχολική χρονιά 2020-21

  ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΑ 200 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠ'ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ

1.   Εφημερίδα "Μαθητικές Φωνούλες"  -  Επετειακό τεύχος για τα 200 χρονια

2.   200 ΧΡΟΝΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΛΛΑΔΑ - Ourboox    Ηλεκτρονικό βιβλίο της Στ΄τάξης  -  Εκπαιδ.  Τσιγάρα  Ευθυμία

3.   ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ ΜΕ ΟΧΗΜΑ... ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΥΜΝΟ (office.com)   Εργασία στα Αγγλικά με την Στ2 τάξη -  Εκπαιδ.  Καϊάφα Σοφία

4.   https://sway.office.com/24aAfSrW7eexeS4L?ref=Link   Καραγκιόζης και τουρκοκρατία (Θεατρική αγωγή) -  Εκπαιδ.  Μπάκας  Παναγιώτης 

5.   200 XΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ... (office.com)   Εργασία της Γ2 τάξης του σχολείου.

6.   ΣΤΑ 200 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ (office.com)     Εργασία της  Ε2 τάξης του σχολείου μας.

7.   ΟΙ ΚΟΥΚΛΕΣ ΜΙΛΟΥΝ.... 200 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ... (office.com)   Εργασία της Γ1 τάξης για τον εορτασμό από τα 200 χρόνια της επανάστασης του ΄21.

8.   Κατασκευή αφίσας του Κολοκοτρώνη  από τους μαθητές της Ε1 τάξης !

ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ1 ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ 22 ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ 33

 


 2Ο ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΕ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ Ο.ΚΑ.ΝΑ

Το σχολείο μας συμμετείχε για 8η συνεχή χρονιά στον 10ο Καλλιτεχνικό Διαγωνισμό που συνδιοργάνωσε η Δ/Μπορεί να είναι εικαστικόνση Β/θμιας Εκπ/σης Λάρισας και το Κέντρο Πρόληψης Π.Ε. Λάρισας – Ο.ΚΑ.ΝΑ, αποσπώντας το 2ο βραβείο για την Α/θμια Εκπ/ση.

Το θέμα του φετινού 10ου  Καλλιτεχνικού Διαγωνισμού ήταν «Πανδημία: Ευκαιρία να δω τη ζωή αλλιώς;» και οι μαθητές/τριες της Ε΄ και της Στ΄ τάξεων των Δημοτικών Σχολείων μπορούσαν να εργαστούν  ατομικά  και να δημιουργήσουν το δικό τους έργο: εικαστικό, φωτογραφία ή βίντεο.

Το 2ο βραβείο απέσπασε το έργο της μαθήτριας της Στ2 τάξης του σχολείου μας Ασπασία Τσότσα, το έργο της οποίας ξεχώρισε μέσα από 150 έργα μαθητών σχολείων της Α/θμιας Εκπ/σης. Το σχολείο μας συμμετείχε στο διαγωνισμό με 23 έργα της Ε΄και Στ΄τάξεων. Την εικαστική καθοδήγηση των μαθητών είχε η δασκάλα εικαστικών του σχολείου μας Δήμητρα Οικονόμου.

Η τελετή βράβευσης πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 20 Μαΐου 2021 και ώρα 18:30 στο χώρο του Β΄ Αρχαίου Θεάτρου Λάρισας. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και απηύθυναν χαιρετισμούς: Ο πρόεδρος του Δ.Σ. του Ο.ΚΑ.ΝΑ και Αντιπεριφερειάρχης κ. Χρ. Καλομπάτσιος, η υπεύθυνη Σχ.Μπορεί να είναι εικόνα 2 άτομα, άτομα που στέκονται και εξωτερικοί χώροι Δραστηριοτήτων Α/θμιας Εκπ/σης κα. Κων/να Χατζημίχου, η Δ/ντρια Β/θμιας Εκπ/σης κα. Βασιλική Ζιάκα, ο εκπρόσωπος του Π.Δ.Ε. κ. Μάτος, μέλη του Δ.Σ. του Ο.ΚΑ.ΝΑ, επιστημονικοί σύμβουλοι του οργανισμού,οι γονείς των βραβευμένων μαθητών και εκπρόσωποι των σχολείων.

Στον χώρο της τελετή τηρήθηκαν όλα τα μέτρα προστασίας που προβλέπονται (αποστάσεις, μάσκες) για την προστασία από την νόσο COVID – 19.


 

  ΝΕΑ ΕΤΙΚΕΤΑ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ

 Ακόμα μια ετικέτα ποιότητας για το 1ο Δημοτικό Σχολείο Αμπελώνα για το έργο MUSIC BOX:

PRACTICING OUR SKILLS ( Μουσικό κουτί :εξασκώντας τις δεξιότητές μας) .

Το έργο αυτό δημιούργησε μια μουσική γέφυρα μεταξύ Ισπανίας , Ελλάδας και Φινλανδίας.

Οι μαθητές των τριών χωρών μοιράστηκαν τις μουσικές τους εμπειρίες ,αντάλλαξαν τραγούδια ,πειραματίστηκαν με ρυθμούς ( cup songs).Βελτίωσαν τις μουσικές τους δεξιότητες , άντλησαν τη χαρά να συνεργάζονται σε διακρατικές ομάδες .

Όλη αυτή η διαδικασία συνέβαλε στην προσωπική έκφραση των μαθητών,στην ενίσχυση φιλικών δεσμών και στην ανάπτυξη της διεθνούς συνεργασίας. Συμμετείχαν το Δ1 και Ε1.

Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να παρακολουθήσετε τους μαθητές μας να τραγουδούν το τραγούδι από την Ισπανία και τη Φινλανδία .

https://youtu.be/oPkIjBBYkXs 


 

ΕΤΙΚΕΤΑ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ

 To σχολείο μας διακρίθηκε για άλλη μια φορά, και μάλιστα διπλά, αποσπώντας 2 Εθνικές Ετικέτες ποιότητας για έργα που πραγματοποίησε με σχολεία της Ευρώπης.

 Πιο συγκεκριμένα,η πρώτη Ετικέτα ποιότητας μας απονεμήθηκε για  το έργο 

 A Journey with a lot of Rhythm  ( ένα ταξίδι με πολύ ρυθμό) ,που υλοποίησε η Έκτη τάξη του 1ου  Δημοτικού Σχολείου Αμπελώνα .

Αυτό το μουσικό ταξίδι σχεδιάστηκε γύρω από το σχολικό πρόγραμμα σπουδών σε μια project-based  προσέγγιση .Οι μαθητές από την Ισπανία ξεκίνησαν αυτό το μουσικό ταξίδι δημιουργώντας μια πολιτιστική γέφυρα  μεταξύ των εταίρων και όχι μόνο. Μέσα από τις στάσεις πολιτισμού  μοιράστηκαν τα αγαπημένα τους τραγούδια ,όργανα ,συνθέτες, χορούς ,μουσικές , τοπία και τα διάσημα μνημεία της κάθε χώρας. Οι εμπλεκόμενοι μαθητές γνωρίσαν έτσι την παραδοσιακή και μοντέρνα μουσική των χωρών. Οι χώρες που συμμετείχαν ήταν : Ισπανία-Ιταλία-Ελλάδα. Υπεύθυνη υλοποίησης του προγράμματος αυτού ήταν η μουσικός του σχολείου μας Κατερίνα Βελεσιώτου.

 https://youtu.be/wK7DLoNMAF0

 Η δεύτερη ετικέτα απονεμήθηκε για το συνεργατικό έργο ETwinneres Town – citizens in action for sustainabilityπολίτες σε δράση για την βιωσιμότητα της πόλης). Στο έργο οι μαθητές ανέλαβαν δράση για τη βιωσιμότητα της πόλης που σέβεται τις προτεραιότητες της αειφόρου ανάπτυξης και επιτρέπει στους κατοίκους να ζουν σε καλές συνθήκες και σε αρμονία με τη φύση. Το αξιοσημείωτο είναι ότι πολλές από τις δραστηριότητες πραγματοποιήθηκαν από απόσταση, στην περίοδο της καραντίνας. Οι μαθητές μοιράστηκαν ζωγραφιές, βίντεο, μουσικές, τραγούδια, κατασκευές, εικόνες από τις χώρες τους. Οι χώρες που συμμετείχαν ήταν΅:Ιταλία, Ισπανία, Τουρκία, Ελλάδα και Γαλλία.

 

Για την υλοποίηση του έργου συνεργάστηκαν η μουσικός Αικατερίνη Βελεσιώτου και η δασκάλα του σχολείου Ευθυμία Τσιγάρα -Παλάσκα.

 


 

 

Σχολική χρονιά 2019-20

 

 1ο ΒΡΑΒΕΙΟ για το 1Ο ΔΗΜ.ΣΧ. ΑΜΠΕΛΩΝΑ για τη συμμετοχή στη δράση  « ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΚΑΙ ΔΡΩ, ΠΕΡΙΓΡΑΦΩ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΖΩ»

Το 1ο Δημ.Σχ. Αμπελώνα συμμετέχει πάντα σε δράσεις που διοργανώνει η Δ/νση Α/θμιας Εκπ/σης Λάρισας με σημαντικές επιτυχίες. Αυτή τη φορά η δράση αφορούσε στο πώς βίωσαν τα παιδιά την περίοδο της καραντίνας, τι έκαναν και πώς το αντιμετώπισαν.

Συγκεντρώθηκε πλούσιο υλικό από ζωγραφιές, κατασκευές, συνταγές μαγειρικής και παρασκευές από τα παιδιά, στίχοι και μελοποίηση των στίχων από τα παιδιά. Από αυτό το υλικό δημιουργήθηκε ένα βίντεο, το οποίο διαμορφώθηκε κατάλληλα και δόθηκε στην Υπεύθυνη Σχ. Δραστηριοτήτων κ. Κων/να Χατζημίχου.

Το αποτέλεσμα ήταν τα παιδιά της Ε2΄τάξης να διακριθούν για τους στίχους και τον τρόπο μελοποίησης του τραγουδιού και να βραβευτούν με το 1ο βραβείο, στην κατηγορία «τραγούδι», σε ειδική εκδήλωση που έγινε στην αυλή του 2ου Δ.Σχ. Λάρισας, παρουσιάζοντας στο κοινό το τραγούδι που δημιούργησαν. Στην τελετή βράβευσης των έργων παραβρέθηκαν και χαιρέτησαν τις συμμετοχές των παιδιών ο Περιφερειακός Δ/ντής Εκπ/σης Θεσσαλίας κος Γιώργος Δοδοντσάκης, η Δ/ντρια Α΄θμιας Εκπ/σης κα Σοφία Παπαδοπούλου, η Υπεύθυνη του Τμήματος Σχ. Δραστηριοτήτων   κα Κων/να Χατζημίχου, η υπεύθυνη σχολικών προγραμμάτων κ. Ναυσικά Κουλαξίδου, οι γονείς των παιδιών και εκπαιδευτικοί των σχολείων που βραβεύτηκαν.

Στην τελετή παραβρέθηκε και η δ/ντρια του σχολείου κ. Κερασούλα Γκούμα.

Στην δραστηριότητα αυτή συνεργάστηκαν η δασκάλα της τάξης Ευθυμία Τσιγάρα-Παλάσκα με την δασκάλα της Μουσικής κ. Αικατερίνη Βελεσιώτου.

Τα παιδιά που συμμετείχαν στο διαγωνισμό και βραβεύτηκαν είναι: Καλλιόπη Ντόβα, Κατερίνα Ντόβα, Ελένη Καρανίκα, Δέσποινα Μπαρμπαγιάννη, Ασπασία Τσότσα, Χαρά Κατή, Θοδωρής Τσιαμπαλής και Νίκος Λάγγας.

 

ΒΡΑΒΕΥΣΗ 1 ΒΡΑΒΕΥΣΗ 2

3ο ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΕ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ για το σχολείο μας

Το 1ο Δημοτικό Σχολείο Αμπελώνα συμμετείχε για ακόμη μία χρονιά στον 9ο καλλιτεχνικό διαγωνισμό του Κέντρου Πρόληψης Π.Ε. Λάρισας – Ο.ΚΑ.ΝΑ. κερδίζοντας το 3ο βραβείο.

Το θέμα του διαγωνισμού ήταν: « Μπαίνοντας στα παπούτσια του Άλλου… Συνδέομαι». Διαγωνίστηκαν 150 συνεργατικά έργα από 450 μαθητές της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης.

Το σχολείο συμμετείχε με έργα μαθητών των δύο τμημάτων της Ε΄τάξης. Την καλλιτεχνική καθοδήγηση των μαθητών είχε η δασκάλα Εικαστικών του σχολείου κα. Ελπίδα Χαρακτσή.

Οι μαθήτριες ,που με το τόσο συμβολικό έργο τους, κατάφεραν να αποσπάσουν το 3ο βραβείο (για την Α/θμια εκπ/ση) είναι οι: Τσότσα Ασπασία και Ντόβα Αικατερίνη.

Η απονομή των βραβείων έγινε την Πέμπτη 18- 6 – 2020 το απόγευμα στον αύλειο χώρο του Κέντρου Πρόληψης. Στην τελετή βράβευσης των έργων παραβρέθηκαν και χαιρέτησαν τις διακρίσεις των παιδιών ο πρόεδρος του Δ.Σ. Κέντρου Πρόληψης κος Χρήστος Καλομπάτσιος, ο Περιφερειακός Δ/ντής Εκπ/σης Θεσσαλίας κος Γιώργος Δοδοντσάκης, η Δ/ντρια Α΄θμιας Εκπ/σης κα Σοφία Παπαδοπούλου, η Υπεύθυνη του Τμήματος Σχ. Δραστηριοτήτων   κα Κων/να Χατζημίχου, μέλη του Δ.Σ. Ο.ΚΑ.ΝΑ, οι γονείς των παιδιών και εκπαιδευτικοί των σχολείων που βραβεύτηκαν.

Όλοι ευχαρίστησαν τα στελέχη του Κέντρου Πρόληψης για τις πρωτοβουλίες και τις δραστηριότητες που πραγματοποιούν και εντάσσουν τα σχολεία μέσα σε αυτό το πλαίσιο, δίνοντας έτσι την ευκαιρία σε παιδιά να σκεφτούν, να κινητοποιηθούν και να εκφραστούν εικαστικά για θέματα που βιώνουν στην καθημερινότητά τους και μας ακουμπούν όλους.

Ένα μεγάλο μπράβο και πολλά ευχαριστώ στον πρόεδρο και τα μέλη του Ο.ΚΑ.ΝΑ. Λάρισας για την φιλοξενία τους και την αγάπη με την οποία περιβάλλουν τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς εδώ και πολλά χρόνια.

 

 ΤΟ ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΕΡΓΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥΣ
ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΤΟΥ ΟΚΑΝΑ ΟΙ ΠΡΟϊΣΤΑΜΕΝΟΙ

 


 

Σχολική χρονιά 2018-19

 

1η θέση σε Διαγωνισμό
Την Τρίτη 9 απριλίου, στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας πραγματοποιήθηκε εκδήλωση βράβευσης μαθητών της Α/θμιας και Β/θμιας εκπ/σης του νομού που συμμετείχαν στον 8ο καλλιτεχνικό διαγωνισμό που διοργάνωσε ο ΟΚΑΝΑ σε συνεργασία με τις διευθύνσεις α/θμιας και β/θμιας εκπ/σης, την υπεύθυνη εκπ/κών προγραμμάτων νομού Λάρισας και την Περιφέρεια.

 

Θέμα του διαγωνισμού”Από το εγώ στο εμείς με όχημα την τέχνη”.

 

Οι μαθητές και μαθήτριες της Στ΄τάξης του 1ου Δ.Σχ. Αμπελώνα συμμετείχαν σε αυτό το διαγωνισμό με 6 έργα. Η ομάδα που αποτελούνταν από τις: Μπαρμπαγιάννη Μαρία, Τσότσα Θεοδώρα και Πάολα Χύσκα απέσπασε το 1ο βραβείο σε επίπεδο δημοτικών σχολείων.
 
Το βραβείο παρέδωσε στα παιδιά η πρόεδρος του κέντρου πρόληψης Λάρισας του ΟΚΑΝΑ κ. Ευαγγελία Λιακούλη και μεταφράζεται σε έναν έπαινο και ένα ποδήλατο με κράνος για το κάθε παιδί.

 


 

Παρουσίαση Προγραμμάτων στο Δήμο Τυρνάβου

Την Κυριακή 24/2/2019 στο Δημοτικό Θέατρο Τυρνάβου πραγματοποιήθηκε μία ημερίδα του Δήμου σχετική με την ιστορία της περιοχής μας. Τίτλος  της εκδήλωσης «Ψηφίδες Ιστορίας». Στη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκαν προγράμματα τα οποία υλοποίησαν τα σχολεία του Δήμου μας.

Το σχολείο μας συμμετείχε με 4 προγράμματα, τα οποία πραγματοποιήθηκαν εκτός συνόρων του Δήμου, και είναι τα εξής:

Α) ΟΚΑΝΑ  -  Ευθυμία Τσιγάρα-Παλάσκα, Δημήτρης Κατσαούνης

Β) Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας  -  Χριστίνα Τσιντζιράκου

Γ)  Μουσικό Φεστιβάλ  -  Κατερίνα  Βελεσιώτου, Ευθυμία Τσιγάρα-Παλάσκα, Αθανάσιος Ζυγούρης, Ελένη Ντέλλα

Δ)  eTwinning- Σχολεία της Ευρώπης  -  Κατερίνα Βελεσιώτου

Στο τέλος , έγινε βράβευση όλων των σχολείων που συμμετείχαν από την Περιφερειάρχη Εκπ/σης κα. Αναστασοπούλου

 

 

 


 Σχολική χρονιά 2017-18

 

Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας

Για ακόμα μια χρονιά το σχολείο μας συμμετείχε στο Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας με μια παρουσίαση για τους μύθους του Αισώπου, που δημιουργήθηκε απο τους μαθητές της ΣΤ' τάξης, στο μάθημα της Πληροφορικής με την εκπαιδευτικό πληροφορικής Χριστίνα Τσιντζιράκου.

Εικόνα1

Εικόνα2

 


 Σχολική χρονιά 2016-17

 

11ος Μαθηματικός Διαγωνισμός " Παιχνίδι και Μαθηματικά"

 Το σχολείο μας πήρε μέρος και φέτος στο διαγωνισμό μαθηματικών "Μικρός Ευκλείδης" που διοργανώνεται κάθε χρόνο απο τη Μαθηματική Εταιρία , για τους μαθητές των τάξεων Ε' και ΣΤ'.

Συγχαρητήρια στα παιδιά που διακρίθηκαν και στους δασκάλους τους, για την πολύ καλή δουλειά που κάνουν.

ΣΤ1 ΑΒΕΛΛΑΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ
  ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ
  ΚΟΜΠΟΥ ΕΛΕΝΗ-ΕΙΡΗΝΗ
  ΛΙΚΑ ΣΑΡΑ
  ΡΑΚΑΤΣΑΝΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
  ΦΕΤΑΟΥ ΝΙΚΟΛΑΣ
  Δασκάλα :   Έφη  Τσιγάρα
Ε1 ΑΗΔΟΝΗ ΛΥΔΙΑ
  ΜΗΛΙΩΝΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
  ΝΕΔΟΥ ΣΤΥΛΙΑΝΗ
  ΝΤΑΛΙΠΑΪ ΕΝΤΟΪ
  ΠΑΠΠΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ-ΜΑΡΙΟΣ
  ΤΣΙΑΜΠΑΛΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
  Δάσκαλος  :  Θανάσης  Ζυγούρης
Ε2 ΓΚΕΛΙ ΑΓΓΕΛΟΣ
  ΚΟΥΛΙ ΦΡΑΝΚΟ
  ΚΟΥΣΙΕΡΑ ΔΕΣΠΟΙΝΑ-ΧΡΙΣΤΙΝΑ
  ΠΕΤΡΙΚΗ ΔΕΣΠΟΙΝΑ
  Δασκάλα  :   Ελένη Ντέλλα

 

 Δείτε τα θέματα και τις λύσεις :  http://www.hms.gr/?q=node/1191


 

Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας

Στις 28 Απριλίου το σχολείο μας συμμετείχε  στο 7ο Φεστιβάλ  με μια εργασία που δημιούργησε η ΣΤ' τάξη. Τίτλος της παρουσίασης είναι "Αυτόχθονες Λαοί".

festival1

Τα παιδιά ασχολήθηκαν με το θέμα, στο μάθημα της Γεωγραφίας με την δασκάλα τους κ. Έφη Τσιγάρα και δημιούργησαν στο μάθημα της Πληροφορικής με την κ. Χριστίνα Τσιντζιράκου, την παρουσίαση στο πρόγραμμα Scratch.

festival2

 

Την εργασία μπορείτε να την κατεβάσετε και να τη δείτε κάνοντας κλικ στο σύνδεσμο

https://www.dropbox.com/s/so7spxwbbgqmrqv/%CE%91%CE%A5%CE%A4%CE%9F%CE%A7%CE%98%CE%9F%CE%9D%CE%95%CE%A3%20%CE%9B%CE%91%CE%9F%CE%99.sb?dl=0

 

Θα πρέπει στον Η/Υ σας να έχετε το πρόγραμμα scratch

 https://www.dropbox.com/s/pitgc7uww6xej5q/ScratchInstaller1.4.exe?dl=0

 


 «Let?s Do It Greece»

Το σχολείο μας πήρε μέρος στη μεγαλύτερη ταυτόχρονη Εθελοντική Δράσης της χώρας, όπου η Ελλάδα θα γίνει ομορφότερη! Όλα τα τμήματα με τους εκπαιδευτικούς , συμμετείχαν φορώντας γάντια και καθαρίζοντας τους χώρους γύρω απο το σχολείο μας, στο κέντρο του Αμπελώνα !

skoupidia skoupidia2


 Αφίσα του ΟΚΑΝΑ

Παρακάτω φαίνεται πως χρησιμοποιήθηκε η αφίσα που δημιούργησαν οι μαθητές του σχολείου μας απο τον ΟΚΑΝΑ.

afisaokana


 

Δημιουργία Αφίσας

 Το κέντρο πρόληψης Π.Ε. Λάρισας - ΟΚΑΝΑ σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης διοργανώνει εδώ και 6 χρόνια σχολικό διαγωνισμό αφίσας που απευθύνεται στην Ε' και ΣΤ' Δημοτικού , στην Α',Β',Γ' Γυμνασίου και Α', Β' Λυκείου.  

Φέτος το θέμα του διαγωνισμού ήταν : " Αγαπώ τον εαυτό μου και νοιάζομαι για σένα "

Το σχολείο μας, που συμμετείχε για 3η χρονιά, εκπροσώπησε η ΣΤ' τάξη με 5 αφίσες σχετικές με το θέμα και με την καθοδήγηση της δασκάλας εικαστικών κ. Μαρίλιας Δημοπούλου. Δείτε στο παρακάτω βίντεο, το οποίο επιμελήθηκε η κ. Βελεσιώτου Κατερίνα, τις αφίσες του σχολείου μας.

 

https://youtu.be/D1kq6QvZJP8

 

Η παρακάτω αφίσα πήρε τιμητική διάκριση,ι θα χρησιμοποιηθεί σαν η επίσημη αφίσα του ΟΚΑΝΑ στις εκδηλώσεις του για την επόμενη χρονιά και την  δημιούργησαν οι μαθητές : Ελίνα Κόμπου, Αγορίτσα Λυγούρα, Παναγιώτης Αλεξόπουλος, Νίνο Γκιόζι.

 afisa


 

Σχολική χρονιά  2015-16

  

Στις  8 και 9  Απριλίου διοργανώθηκει το 6ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας, στο Μουσικό σχολείο Λάρισας.

Το σχολείο μας συμμετείχε και φέτος με μια εργασία της ΣΤτάξης και υπεύθυνη εκπαιδευτικό την κ. Τσιντζιράκου Χριστίνα, το Σάββατο  9 / 4.

 

Την εργασία μπορείτε να την κατεβάσετε και να τη δείτε κάνοντας κλικ στο σύνδεσμο

 https://www.dropbox.com/s/ga1rtdlxphi2b0b/game.sb?dl=0

 

Θα πρέπει στον Η/Υ σας να έχετε το πρόγραμμα scratch

 https://www.dropbox.com/s/pitgc7uww6xej5q/ScratchInstaller1.4.exe?dl=0

festival 1 


 

Διαγωνισμός " Πρόσφυγας ή Μετανάστης"

 Το σχολείο μας συμμετέχει στον παραπάνω διαγωνισμό με αφίσες που ζωγράφισαν τα παιδιά των Ε' και ΣΤ' τάξεων και με ένα δρώμενο που θα γίνει στις 4/4 στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό κέντρο. Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί : κ. Έφη Τσιγάρα, Θανάσης Ζυγούρης, Γιώργος Γκόγκας, Δημήτρης Κατσαούνης και Βάσω Ψωφάκα.

 

1 3 4
5 7 9
8 10 11

 

2 6
12 13
14 15
16 17

 


         

 Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής

To Σάββατο  27 / 2 το σχολείο μας συμμετείχε στον διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής στο  ΤΕΙ Λάρισας  με μαθητές της Δ' τάξης.

oxima3 

Τα παιδιά παρουσίασαν την κατασκευή τους και είδαν τις κατασκευές των υπόλοιπων σχολείων. Η δημιουργία των παιδιών ήταν ένα όχημα που κινείται στον πλανήτη Άρη ( το θέμα του διαγωνισμού ήταν  "Ο Γαλαξίας μας").

robotiki1

Συγχαρητήρια στην  ομάδα μας, που αν και συμμετείχε για πρώτη φορά, είχε μια πολύ καλή παρουσίαΤην προετοιμασία των παιδιών έκανε η  εκπαιδευτικός πληροφορικής του σχολείου μας, Χριστίνα Τσιντζιράκου. 

robotiki2


 

Σχολική Χρονιά  2014-15

 

Σχολικοί Αγώνες

Ποδόσφαιρο

Την Τρίτη 2/6 πραγματοποιήθηκαν αγώνες ποδοσφαίρου ανάμεσα στις ομάδες αγοριών των 3 δημοτικών σχολείων του Αμπελώνα. Τα αποτελέσματα έχουν ως εξής :

1ος αγώνας :  3ο Δ.Σ. - 2ο Δ.Σ.   σκορ  3-1

2ος αγώνας :  1ο Δ.Σ. - 2ο Δ.Σ.   σκορ  4-1

3ος αγώνας :  1ο Δ.Σ. - 3ο Δ.Σ.   σκορ  0-0   πέναλτι  5-4

Η κατάταξη των ομάδων είναι             

1ο  

3ο 

2ο 

agon-pod1

 Βόλεϊ

Την Τετάρτη 3/6 σειρά είχαν οι αγώνες βόλεϊ κοριτσιών.

1ος αγώνας : 2ο Δ.Σ. - 1ο Δ.Σ.  σκορ  2-0 σετ

2ος αγώνας : 1ο Δ.Σ. - 3ο Δ.Σ.  σκορ  2-0 σετ

3ος αγώνας : 3ο Δ.Σ. - 2ο Δ.Σ.  σκορ  2-0 σετ

Έτσι όλες οι ομάδες αναδείχτηκαν ισόπαλες

 

Μπάσκετ

Τα αγόρια του 1ου και του 3ου αγωνίστηκαν στο μπάσκετ με το 1ο να κερδίζει με 21 - 20.

agon3

 

Τους μαθητές του σχολείου μας προετοίμασε ο γυμναστής μας Βασίλης Μάϊκος .

 


 

 Την Παρασκευή 3 Απριλίου οι μαθητές του ΣΤ2  εκπροσώπησαν το σχολείο μας στο 5ο Φεστιβάλ Μαθητικής Ψηφιακής Δημιουργίας, παρουσιάζοντας μια εργασία σε scratch με τίτλο " αμπέλι και κρασί " που δημιούργησαν στο μάθημα της Πληροφορικής (δασκάλα πληροφορικής Χριστίνα Τσιντζιράκου).  

Την εργασία μπορείτε να την κατεβάσετε και να τη δείτε κάνοντας κλικ στο σύνδεσμο

 https://www.dropbox.com/s/gto7t68he62t07m/ampeli_kai_krasi.sb?dl=0 

Θα πρέπει στον Η/Υ σας να έχετε το πρόγραμμα scratch

 https://www.dropbox.com/s/pitgc7uww6xej5q/ScratchInstaller1.4.exe?dl=0

fest1

fest3

fest4

5o fest


 

Η Ε2 τάξη έλαβε μέρος στον 4ο καλλιτεχνικό διαγωνισμό (δάσκαλος εικαστικών Λούγγος Βασίλης)  με θέμα " ΟΛΟΙ διαφορετικοί, ΟΛΟΙ απαραίτητοι, ΟΛΟΙ μαζί " ζωγραφίζοντας τα παρακάτω :

 okana1 okana2 okana3 okana4 okana5


 

Το σχολείο μας συμμετείχε με τις τάξεις Γ1 και Γ2 , στο σεμινάριο για την οδική ασφάλεια που έγινε στην Πινακοθήκη Λάρισας στις 17/2. Τα παιδιά ενημερώθηκαν για την συμπεριφορά μας στο δρόμο μέσα απο ενα βιωματικό εργαστήριο.

IOAS1

IOAS2

 IOAS3


 

 Στις 11/2 επισκέφθηκε το σχολείο μας η σύμβουλος κ. Χατζημίχου Κων/να.

P2110013

 


 

Τον Ιανουάριο η ΣΤ τάξη συμμετείχε στον διαγωνισμό της Αρχής Προσστασίας Προσωπικών Δεδομένων, με τίτλο "Σκέφτομαι πριν Δημοσιεύσω" δημιουργώντας αφίσες για το θέμα, απ' τις οποίες οι 2 στάλθηκαν στην Αθήνα.

face1

  face2


  

Ο 1ος διαγωνισμός  για τη νέα χρονιά αφορά τους σχολικούς κήπους. Τα παιδιά ζωγράφισαν κήπους και μετά απο επιλογή συμμετέχουμε , με μια ζωγραφιά απο το τμήμα Ε1.

20141022 10010220141022 10014720141022 10021020141022 10022520141022 100239


 

 

Σχολική Χρονιά  2013-14

 

Και φέτος το σχολείο μας συμμετείχε στον Μαθηματικό Διαγωνισμό " Μικρός Ευκλείδης " όπου και διακρίθηκαν οι παρακάτω μαθητές :

 

ΣΤ' τάξη  :  Έλλη Παππή  -  Δήμητρα Νέδου

 

Ε' τάξη  :  Μαρία Γαλάνη - Στέλλα Πλησιώτη - Μαρία Αβέλλα - Γεροκώστα Θεοδοσία 


 

Επίσης λάβαμε μέρος στο διαγωνισμό " Όχι Βία στα σχολεία " , ζωγραφίζοντας τα παιδιά όλων των τάξεων αφίσες σχετικές με το θέμα.

DSC03940


 

 

Αφίσες δημιουργήσανε οι Ε' και ΣΤ' τάξεις με θέμα " Θύμα , θύτης ή παρατηρητής " για τον σχολικό εκφοβισμό απο όπου και ξεχώρισε μια αφίσα του ΣΤ2 και επιλέχθηκε να μας εκπροσωπήσει στην Αθήνα.


 

 

Το τμήμα ΣΤ2 πήρε μέρος στο Φεστιβάλ Πληροφορικής , που διοργανώνεται τα τελευταία χρόνια και στη Λάρισα, δημιουργώντας μια παρουσίαση σε Scratch για τα ομαδικά παιχνίδια.

 

DSC03010

 

 

 

 

 

 

Προβολές: 1583