Συμμετοχές / Διακρίσεις

Τελευταία Ενημέρωση στις Πέμπτη, 10 Ιούνιος 2021

 

Σχολική χρονιά 2020-21

 

 ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΑ 200 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠ'ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ

200 ΧΡΟΝΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΛΛΑΔΑ - Ourboox    Ηλεκτρονικό βιβλίο της Στ΄τάξης  -  Εκπαιδ.  Τσιγάρα  Ευθυμία

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ ΜΕ ΟΧΗΜΑ... ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΥΜΝΟ (office.com)   Εργασία στα Αγγλικά με την Στ2 τάξη -  Εκπαιδ.  Καϊάφα Σοφία

https://sway.office.com/24aAfSrW7eexeS4L?ref=Link   Καραγκιόζης και τουρκοκρατία (Θεατρική αγωγή) -  Εκπαιδ.  Μπάκας  Παναγιώτης 

Εφημερίδα "Μαθητικές Φωνούλες"  -  Επετειακό τεύχος για τα 200 χρονια


 

 2Ο ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΕ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ Ο.ΚΑ.ΝΑ

Το σχολείο μας συμμετείχε για 8η συνεχή χρονιά στον 10ο Καλλιτεχνικό Διαγωνισμό που συνδιοργάνωσε η Δ/Μπορεί να είναι εικαστικόνση Β/θμιας Εκπ/σης Λάρισας και το Κέντρο Πρόληψης Π.Ε. Λάρισας – Ο.ΚΑ.ΝΑ, αποσπώντας το 2ο βραβείο για την Α/θμια Εκπ/ση.

Το θέμα του φετινού 10ου  Καλλιτεχνικού Διαγωνισμού ήταν «Πανδημία: Ευκαιρία να δω τη ζωή αλλιώς;» και οι μαθητές/τριες της Ε΄ και της Στ΄ τάξεων των Δημοτικών Σχολείων μπορούσαν να εργαστούν  ατομικά  και να δημιουργήσουν το δικό τους έργο: εικαστικό, φωτογραφία ή βίντεο.

Το 2ο βραβείο απέσπασε το έργο της μαθήτριας της Στ2 τάξης του σχολείου μας Ασπασία Τσότσα, το έργο της οποίας ξεχώρισε μέσα από 150 έργα μαθητών σχολείων της Α/θμιας Εκπ/σης. Το σχολείο μας συμμετείχε στο διαγωνισμό με 23 έργα της Ε΄και Στ΄τάξεων. Την εικαστική καθοδήγηση των μαθητών είχε η δασκάλα εικαστικών του σχολείου μας Δήμητρα Οικονόμου.

Η τελετή βράβευσης πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 20 Μαΐου 2021 και ώρα 18:30 στο χώρο του Β΄ Αρχαίου Θεάτρου Λάρισας. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και απηύθυναν χαιρετισμούς: Ο πρόεδρος του Δ.Σ. του Ο.ΚΑ.ΝΑ και Αντιπεριφερειάρχης κ. Χρ. Καλομπάτσιος, η υπεύθυνη Σχ.Μπορεί να είναι εικόνα 2 άτομα, άτομα που στέκονται και εξωτερικοί χώροι Δραστηριοτήτων Α/θμιας Εκπ/σης κα. Κων/να Χατζημίχου, η Δ/ντρια Β/θμιας Εκπ/σης κα. Βασιλική Ζιάκα, ο εκπρόσωπος του Π.Δ.Ε. κ. Μάτος, μέλη του Δ.Σ. του Ο.ΚΑ.ΝΑ, επιστημονικοί σύμβουλοι του οργανισμού,οι γονείς των βραβευμένων μαθητών και εκπρόσωποι των σχολείων.

Στον χώρο της τελετή τηρήθηκαν όλα τα μέτρα προστασίας που προβλέπονται (αποστάσεις, μάσκες) για την προστασία από την νόσο COVID – 19.


 

  ΝΕΑ ΕΤΙΚΕΤΑ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ

 Ακόμα μια ετικέτα ποιότητας για το 1ο Δημοτικό Σχολείο Αμπελώνα για το έργο MUSIC BOX:

PRACTICING OUR SKILLS ( Μουσικό κουτί :εξασκώντας τις δεξιότητές μας) .

Το έργο αυτό δημιούργησε μια μουσική γέφυρα μεταξύ Ισπανίας , Ελλάδας και Φινλανδίας.

Οι μαθητές των τριών χωρών μοιράστηκαν τις μουσικές τους εμπειρίες ,αντάλλαξαν τραγούδια ,πειραματίστηκαν με ρυθμούς ( cup songs).Βελτίωσαν τις μουσικές τους δεξιότητες , άντλησαν τη χαρά να συνεργάζονται σε διακρατικές ομάδες .

Όλη αυτή η διαδικασία συνέβαλε στην προσωπική έκφραση των μαθητών,στην ενίσχυση φιλικών δεσμών και στην ανάπτυξη της διεθνούς συνεργασίας. Συμμετείχαν το Δ1 και Ε1.

Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να παρακολουθήσετε τους μαθητές μας να τραγουδούν το τραγούδι από την Ισπανία και τη Φινλανδία .

https://youtu.be/oPkIjBBYkXs 


 

ΕΤΙΚΕΤΑ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ

 To σχολείο μας διακρίθηκε για άλλη μια φορά, και μάλιστα διπλά, αποσπώντας 2 Εθνικές Ετικέτες ποιότητας για έργα που πραγματοποίησε με σχολεία της Ευρώπης.

 Πιο συγκεκριμένα,η πρώτη Ετικέτα ποιότητας μας απονεμήθηκε για  το έργο 

 A Journey with a lot of Rhythm  ( ένα ταξίδι με πολύ ρυθμό) ,που υλοποίησε η Έκτη τάξη του 1ου  Δημοτικού Σχολείου Αμπελώνα .

Αυτό το μουσικό ταξίδι σχεδιάστηκε γύρω από το σχολικό πρόγραμμα σπουδών σε μια project-based  προσέγγιση .Οι μαθητές από την Ισπανία ξεκίνησαν αυτό το μουσικό ταξίδι δημιουργώντας μια πολιτιστική γέφυρα  μεταξύ των εταίρων και όχι μόνο. Μέσα από τις στάσεις πολιτισμού  μοιράστηκαν τα αγαπημένα τους τραγούδια ,όργανα ,συνθέτες, χορούς ,μουσικές , τοπία και τα διάσημα μνημεία της κάθε χώρας. Οι εμπλεκόμενοι μαθητές γνωρίσαν έτσι την παραδοσιακή και μοντέρνα μουσική των χωρών. Οι χώρες που συμμετείχαν ήταν : Ισπανία-Ιταλία-Ελλάδα. Υπεύθυνη υλοποίησης του προγράμματος αυτού ήταν η μουσικός του σχολείου μας Κατερίνα Βελεσιώτου.

 https://youtu.be/wK7DLoNMAF0

 Η δεύτερη ετικέτα απονεμήθηκε για το συνεργατικό έργο ETwinneres Town – citizens in action for sustainabilityπολίτες σε δράση για την βιωσιμότητα της πόλης). Στο έργο οι μαθητές ανέλαβαν δράση για τη βιωσιμότητα της πόλης που σέβεται τις προτεραιότητες της αειφόρου ανάπτυξης και επιτρέπει στους κατοίκους να ζουν σε καλές συνθήκες και σε αρμονία με τη φύση. Το αξιοσημείωτο είναι ότι πολλές από τις δραστηριότητες πραγματοποιήθηκαν από απόσταση, στην περίοδο της καραντίνας. Οι μαθητές μοιράστηκαν ζωγραφιές, βίντεο, μουσικές, τραγούδια, κατασκευές, εικόνες από τις χώρες τους. Οι χώρες που συμμετείχαν ήταν΅:Ιταλία, Ισπανία, Τουρκία, Ελλάδα και Γαλλία.

 

Για την υλοποίηση του έργου συνεργάστηκαν η μουσικός Αικατερίνη Βελεσιώτου και η δασκάλα του σχολείου Ευθυμία Τσιγάρα -Παλάσκα.

 


 

 

Σχολική χρονιά 2019-20

 

 1ο ΒΡΑΒΕΙΟ για το 1Ο ΔΗΜ.ΣΧ. ΑΜΠΕΛΩΝΑ για τη συμμετοχή στη δράση  « ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΚΑΙ ΔΡΩ, ΠΕΡΙΓΡΑΦΩ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΖΩ»

Το 1ο Δημ.Σχ. Αμπελώνα συμμετέχει πάντα σε δράσεις που διοργανώνει η Δ/νση Α/θμιας Εκπ/σης Λάρισας με σημαντικές επιτυχίες. Αυτή τη φορά η δράση αφορούσε στο πώς βίωσαν τα παιδιά την περίοδο της καραντίνας, τι έκαναν και πώς το αντιμετώπισαν.

Συγκεντρώθηκε πλούσιο υλικό από ζωγραφιές, κατασκευές, συνταγές μαγειρικής και παρασκευές από τα παιδιά, στίχοι και μελοποίηση των στίχων από τα παιδιά. Από αυτό το υλικό δημιουργήθηκε ένα βίντεο, το οποίο διαμορφώθηκε κατάλληλα και δόθηκε στην Υπεύθυνη Σχ. Δραστηριοτήτων κ. Κων/να Χατζημίχου.

Το αποτέλεσμα ήταν τα παιδιά της Ε2΄τάξης να διακριθούν για τους στίχους και τον τρόπο μελοποίησης του τραγουδιού και να βραβευτούν με το 1ο βραβείο, στην κατηγορία «τραγούδι», σε ειδική εκδήλωση που έγινε στην αυλή του 2ου Δ.Σχ. Λάρισας, παρουσιάζοντας στο κοινό το τραγούδι που δημιούργησαν. Στην τελετή βράβευσης των έργων παραβρέθηκαν και χαιρέτησαν τις συμμετοχές των παιδιών ο Περιφερειακός Δ/ντής Εκπ/σης Θεσσαλίας κος Γιώργος Δοδοντσάκης, η Δ/ντρια Α΄θμιας Εκπ/σης κα Σοφία Παπαδοπούλου, η Υπεύθυνη του Τμήματος Σχ. Δραστηριοτήτων   κα Κων/να Χατζημίχου, η υπεύθυνη σχολικών προγραμμάτων κ. Ναυσικά Κουλαξίδου, οι γονείς των παιδιών και εκπαιδευτικοί των σχολείων που βραβεύτηκαν.

Στην τελετή παραβρέθηκε και η δ/ντρια του σχολείου κ. Κερασούλα Γκούμα.

Στην δραστηριότητα αυτή συνεργάστηκαν η δασκάλα της τάξης Ευθυμία Τσιγάρα-Παλάσκα με την δασκάλα της Μουσικής κ. Αικατερίνη Βελεσιώτου.

Τα παιδιά που συμμετείχαν στο διαγωνισμό και βραβεύτηκαν είναι: Καλλιόπη Ντόβα, Κατερίνα Ντόβα, Ελένη Καρανίκα, Δέσποινα Μπαρμπαγιάννη, Ασπασία Τσότσα, Χαρά Κατή, Θοδωρής Τσιαμπαλής και Νίκος Λάγγας.

 

ΒΡΑΒΕΥΣΗ 1 ΒΡΑΒΕΥΣΗ 2

3ο ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΕ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ για το σχολείο μας

Το 1ο Δημοτικό Σχολείο Αμπελώνα συμμετείχε για ακόμη μία χρονιά στον 9ο καλλιτεχνικό διαγωνισμό του Κέντρου Πρόληψης Π.Ε. Λάρισας – Ο.ΚΑ.ΝΑ. κερδίζοντας το 3ο βραβείο.

Το θέμα του διαγωνισμού ήταν: « Μπαίνοντας στα παπούτσια του Άλλου… Συνδέομαι». Διαγωνίστηκαν 150 συνεργατικά έργα από 450 μαθητές της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης.

Το σχολείο συμμετείχε με έργα μαθητών των δύο τμημάτων της Ε΄τάξης. Την καλλιτεχνική καθοδήγηση των μαθητών είχε η δασκάλα Εικαστικών του σχολείου κα. Ελπίδα Χαρακτσή.

Οι μαθήτριες ,που με το τόσο συμβολικό έργο τους, κατάφεραν να αποσπάσουν το 3ο βραβείο (για την Α/θμια εκπ/ση) είναι οι: Τσότσα Ασπασία και Ντόβα Αικατερίνη.

Η απονομή των βραβείων έγινε την Πέμπτη 18- 6 – 2020 το απόγευμα στον αύλειο χώρο του Κέντρου Πρόληψης. Στην τελετή βράβευσης των έργων παραβρέθηκαν και χαιρέτησαν τις διακρίσεις των παιδιών ο πρόεδρος του Δ.Σ. Κέντρου Πρόληψης κος Χρήστος Καλομπάτσιος, ο Περιφερειακός Δ/ντής Εκπ/σης Θεσσαλίας κος Γιώργος Δοδοντσάκης, η Δ/ντρια Α΄θμιας Εκπ/σης κα Σοφία Παπαδοπούλου, η Υπεύθυνη του Τμήματος Σχ. Δραστηριοτήτων   κα Κων/να Χατζημίχου, μέλη του Δ.Σ. Ο.ΚΑ.ΝΑ, οι γονείς των παιδιών και εκπαιδευτικοί των σχολείων που βραβεύτηκαν.

Όλοι ευχαρίστησαν τα στελέχη του Κέντρου Πρόληψης για τις πρωτοβουλίες και τις δραστηριότητες που πραγματοποιούν και εντάσσουν τα σχολεία μέσα σε αυτό το πλαίσιο, δίνοντας έτσι την ευκαιρία σε παιδιά να σκεφτούν, να κινητοποιηθούν και να εκφραστούν εικαστικά για θέματα που βιώνουν στην καθημερινότητά τους και μας ακουμπούν όλους.

Ένα μεγάλο μπράβο και πολλά ευχαριστώ στον πρόεδρο και τα μέλη του Ο.ΚΑ.ΝΑ. Λάρισας για την φιλοξενία τους και την αγάπη με την οποία περιβάλλουν τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς εδώ και πολλά χρόνια.

 

 ΤΟ ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΕΡΓΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥΣ
ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΤΟΥ ΟΚΑΝΑ ΟΙ ΠΡΟϊΣΤΑΜΕΝΟΙ

 


 

Σχολική χρονιά 2018-19

 

1η θέση σε Διαγωνισμό
Την Τρίτη 9 απριλίου, στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας πραγματοποιήθηκε εκδήλωση βράβευσης μαθητών της Α/θμιας και Β/θμιας εκπ/σης του νομού που συμμετείχαν στον 8ο καλλιτεχνικό διαγωνισμό που διοργάνωσε ο ΟΚΑΝΑ σε συνεργασία με τις διευθύνσεις α/θμιας και β/θμιας εκπ/σης, την υπεύθυνη εκπ/κών προγραμμάτων νομού Λάρισας και την Περιφέρεια.

 

Θέμα του διαγωνισμού”Από το εγώ στο εμείς με όχημα την τέχνη”.

 

Οι μαθητές και μαθήτριες της Στ΄τάξης του 1ου Δ.Σχ. Αμπελώνα συμμετείχαν σε αυτό το διαγωνισμό με 6 έργα. Η ομάδα που αποτελούνταν από τις: Μπαρμπαγιάννη Μαρία, Τσότσα Θεοδώρα και Πάολα Χύσκα απέσπασε το 1ο βραβείο σε επίπεδο δημοτικών σχολείων.
 
Το βραβείο παρέδωσε στα παιδιά η πρόεδρος του κέντρου πρόληψης Λάρισας του ΟΚΑΝΑ κ. Ευαγγελία Λιακούλη και μεταφράζεται σε έναν έπαινο και ένα ποδήλατο με κράνος για το κάθε παιδί.

 


 

Παρουσίαση Προγραμμάτων στο Δήμο Τυρνάβου

Την Κυριακή 24/2/2019 στο Δημοτικό Θέατρο Τυρνάβου πραγματοποιήθηκε μία ημερίδα του Δήμου σχετική με την ιστορία της περιοχής μας. Τίτλος  της εκδήλωσης «Ψηφίδες Ιστορίας». Στη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκαν προγράμματα τα οποία υλοποίησαν τα σχολεία του Δήμου μας.

Το σχολείο μας συμμετείχε με 4 προγράμματα, τα οποία πραγματοποιήθηκαν εκτός συνόρων του Δήμου, και είναι τα εξής:

Α) ΟΚΑΝΑ  -  Ευθυμία Τσιγάρα-Παλάσκα, Δημήτρης Κατσαούνης

Β) Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας  -  Χριστίνα Τσιντζιράκου

Γ)  Μουσικό Φεστιβάλ  -  Κατερίνα  Βελεσιώτου, Ευθυμία Τσιγάρα-Παλάσκα, Αθανάσιος Ζυγούρης, Ελένη Ντέλλα

Δ)  eTwinning- Σχολεία της Ευρώπης  -  Κατερίνα Βελεσιώτου

Στο τέλος , έγινε βράβευση όλων των σχολείων που συμμετείχαν από την Περιφερειάρχη Εκπ/σης κα. Αναστασοπούλου

 

 

 


 Σχολική χρονιά 2017-18

 

Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας

Για ακόμα μια χρονιά το σχολείο μας συμμετείχε στο Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας με μια παρουσίαση για τους μύθους του Αισώπου, που δημιουργήθηκε απο τους μαθητές της ΣΤ' τάξης, στο μάθημα της Πληροφορικής με την εκπαιδευτικό πληροφορικής Χριστίνα Τσιντζιράκου.

Εικόνα1

Εικόνα2

 


 Σχολική χρονιά 2016-17

 

11ος Μαθηματικός Διαγωνισμός " Παιχνίδι και Μαθηματικά"

 Το σχολείο μας πήρε μέρος και φέτος στο διαγωνισμό μαθηματικών "Μικρός Ευκλείδης" που διοργανώνεται κάθε χρόνο απο τη Μαθηματική Εταιρία , για τους μαθητές των τάξεων Ε' και ΣΤ'.

Συγχαρητήρια στα παιδιά που διακρίθηκαν και στους δασκάλους τους, για την πολύ καλή δουλειά που κάνουν.

ΣΤ1 ΑΒΕΛΛΑΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ
  ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ
  ΚΟΜΠΟΥ ΕΛΕΝΗ-ΕΙΡΗΝΗ
  ΛΙΚΑ ΣΑΡΑ
  ΡΑΚΑΤΣΑΝΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
  ΦΕΤΑΟΥ ΝΙΚΟΛΑΣ
Δασκάλα :   Έφη  Τσιγάρα
Ε1 ΑΗΔΟΝΗ ΛΥΔΙΑ
  ΜΗΛΙΩΝΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
  ΝΕΔΟΥ ΣΤΥΛΙΑΝΗ
  ΝΤΑΛΙΠΑΪ ΕΝΤΟΪ
  ΠΑΠΠΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ-ΜΑΡΙΟΣ
  ΤΣΙΑΜΠΑΛΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Δάσκαλος  :  Θανάσης  Ζυγούρης
Ε2 ΓΚΕΛΙ ΑΓΓΕΛΟΣ
  ΚΟΥΛΙ ΦΡΑΝΚΟ
  ΚΟΥΣΙΕΡΑ ΔΕΣΠΟΙΝΑ-ΧΡΙΣΤΙΝΑ
  ΠΕΤΡΙΚΗ ΔΕΣΠΟΙΝΑ
Δασκάλα  :   Ελένη Ντέλλα

 

 Δείτε τα θέματα και τις λύσεις :  http://www.hms.gr/?q=node/1191


 

Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας

Στις 28 Απριλίου το σχολείο μας συμμετείχε  στο 7ο Φεστιβάλ  με μια εργασία που δημιούργησε η ΣΤ' τάξη. Τίτλος της παρουσίασης είναι "Αυτόχθονες Λαοί".

festival1

Τα παιδιά ασχολήθηκαν με το θέμα, στο μάθημα της Γεωγραφίας με την δασκάλα τους κ. Έφη Τσιγάρα και δημιούργησαν στο μάθημα της Πληροφορικής με την κ. Χριστίνα Τσιντζιράκου, την παρουσίαση στο πρόγραμμα Scratch.

festival2

 

Την εργασία μπορείτε να την κατεβάσετε και να τη δείτε κάνοντας κλικ στο σύνδεσμο

https://www.dropbox.com/s/so7spxwbbgqmrqv/%CE%91%CE%A5%CE%A4%CE%9F%CE%A7%CE%98%CE%9F%CE%9D%CE%95%CE%A3%20%CE%9B%CE%91%CE%9F%CE%99.sb?dl=0

 

Θα πρέπει στον Η/Υ σας να έχετε το πρόγραμμα scratch

 https://www.dropbox.com/s/pitgc7uww6xej5q/ScratchInstaller1.4.exe?dl=0

 


 «Let?s Do It Greece»

Το σχολείο μας πήρε μέρος στη μεγαλύτερη ταυτόχρονη Εθελοντική Δράσης της χώρας, όπου η Ελλάδα θα γίνει ομορφότερη! Όλα τα τμήματα με τους εκπαιδευτικούς , συμμετείχαν φορώντας γάντια και καθαρίζοντας τους χώρους γύρω απο το σχολείο μας, στο κέντρο του Αμπελώνα !

skoupidia skoupidia2


 Αφίσα του ΟΚΑΝΑ

Παρακάτω φαίνεται πως χρησιμοποιήθηκε η αφίσα που δημιούργησαν οι μαθητές του σχολείου μας απο τον ΟΚΑΝΑ.

afisaokana


 

Δημιουργία Αφίσας

 Το κέντρο πρόληψης Π.Ε. Λάρισας - ΟΚΑΝΑ σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης διοργανώνει εδώ και 6 χρόνια σχολικό διαγωνισμό αφίσας που απευθύνεται στην Ε' και ΣΤ' Δημοτικού , στην Α',Β',Γ' Γυμνασίου και Α', Β' Λυκείου.  

Φέτος το θέμα του διαγωνισμού ήταν : " Αγαπώ τον εαυτό μου και νοιάζομαι για σένα "

Το σχολείο μας, που συμμετείχε για 3η χρονιά, εκπροσώπησε η ΣΤ' τάξη με 5 αφίσες σχετικές με το θέμα και με την καθοδήγηση της δασκάλας εικαστικών κ. Μαρίλιας Δημοπούλου. Δείτε στο παρακάτω βίντεο, το οποίο επιμελήθηκε η κ. Βελεσιώτου Κατερίνα, τις αφίσες του σχολείου μας.

 

https://youtu.be/D1kq6QvZJP8

 

Η παρακάτω αφίσα πήρε τιμητική διάκριση,ι θα χρησιμοποιηθεί σαν η επίσημη αφίσα του ΟΚΑΝΑ στις εκδηλώσεις του για την επόμενη χρονιά και την  δημιούργησαν οι μαθητές : Ελίνα Κόμπου, Αγορίτσα Λυγούρα, Παναγιώτης Αλεξόπουλος, Νίνο Γκιόζι.

 afisa


 

Σχολική χρονιά  2015-16

  

Στις  8 και 9  Απριλίου διοργανώθηκει το 6ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας, στο Μουσικό σχολείο Λάρισας.

Το σχολείο μας συμμετείχε και φέτος με μια εργασία της ΣΤτάξης και υπεύθυνη εκπαιδευτικό την κ. Τσιντζιράκου Χριστίνα, το Σάββατο  9 / 4.

 

Την εργασία μπορείτε να την κατεβάσετε και να τη δείτε κάνοντας κλικ στο σύνδεσμο

 https://www.dropbox.com/s/ga1rtdlxphi2b0b/game.sb?dl=0

 

Θα πρέπει στον Η/Υ σας να έχετε το πρόγραμμα scratch

 https://www.dropbox.com/s/pitgc7uww6xej5q/ScratchInstaller1.4.exe?dl=0

festival 1 


 

Διαγωνισμός " Πρόσφυγας ή Μετανάστης"

 Το σχολείο μας συμμετέχει στον παραπάνω διαγωνισμό με αφίσες που ζωγράφισαν τα παιδιά των Ε' και ΣΤ' τάξεων και με ένα δρώμενο που θα γίνει στις 4/4 στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό κέντρο. Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί : κ. Έφη Τσιγάρα, Θανάσης Ζυγούρης, Γιώργος Γκόγκας, Δημήτρης Κατσαούνης και Βάσω Ψωφάκα.

 

1 3 4
5 7 9
8 10 11

 

2 6
12 13
14 15
16 17

 


         

 Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής

To Σάββατο  27 / 2 το σχολείο μας συμμετείχε στον διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής στο  ΤΕΙ Λάρισας  με μαθητές της Δ' τάξης.

oxima3 

Τα παιδιά παρουσίασαν την κατασκευή τους και είδαν τις κατασκευές των υπόλοιπων σχολείων. Η δημιουργία των παιδιών ήταν ένα όχημα που κινείται στον πλανήτη Άρη ( το θέμα του διαγωνισμού ήταν  "Ο Γαλαξίας μας").

robotiki1

Συγχαρητήρια στην  ομάδα μας, που αν και συμμετείχε για πρώτη φορά, είχε μια πολύ καλή παρουσίαΤην προετοιμασία των παιδιών έκανε η  εκπαιδευτικός πληροφορικής του σχολείου μας, Χριστίνα Τσιντζιράκου. 

robotiki2


 

Σχολική Χρονιά  2014-15

 

Σχολικοί Αγώνες

Ποδόσφαιρο

Την Τρίτη 2/6 πραγματοποιήθηκαν αγώνες ποδοσφαίρου ανάμεσα στις ομάδες αγοριών των 3 δημοτικών σχολείων του Αμπελώνα. Τα αποτελέσματα έχουν ως εξής :

1ος αγώνας :  3ο Δ.Σ. - 2ο Δ.Σ.   σκορ  3-1

2ος αγώνας :  1ο Δ.Σ. - 2ο Δ.Σ.   σκορ  4-1

3ος αγώνας :  1ο Δ.Σ. - 3ο Δ.Σ.   σκορ  0-0   πέναλτι  5-4

Η κατάταξη των ομάδων είναι             

1ο  

3ο 

2ο 

agon-pod1

 Βόλεϊ

Την Τετάρτη 3/6 σειρά είχαν οι αγώνες βόλεϊ κοριτσιών.

1ος αγώνας : 2ο Δ.Σ. - 1ο Δ.Σ.  σκορ  2-0 σετ

2ος αγώνας : 1ο Δ.Σ. - 3ο Δ.Σ.  σκορ  2-0 σετ

3ος αγώνας : 3ο Δ.Σ. - 2ο Δ.Σ.  σκορ  2-0 σετ

Έτσι όλες οι ομάδες αναδείχτηκαν ισόπαλες

 

Μπάσκετ

Τα αγόρια του 1ου και του 3ου αγωνίστηκαν στο μπάσκετ με το 1ο να κερδίζει με 21 - 20.

agon3

 

Τους μαθητές του σχολείου μας προετοίμασε ο γυμναστής μας Βασίλης Μάϊκος .

 


 

 Την Παρασκευή 3 Απριλίου οι μαθητές του ΣΤ2  εκπροσώπησαν το σχολείο μας στο 5ο Φεστιβάλ Μαθητικής Ψηφιακής Δημιουργίας, παρουσιάζοντας μια εργασία σε scratch με τίτλο " αμπέλι και κρασί " που δημιούργησαν στο μάθημα της Πληροφορικής (δασκάλα πληροφορικής Χριστίνα Τσιντζιράκου).  

Την εργασία μπορείτε να την κατεβάσετε και να τη δείτε κάνοντας κλικ στο σύνδεσμο

 https://www.dropbox.com/s/gto7t68he62t07m/ampeli_kai_krasi.sb?dl=0 

Θα πρέπει στον Η/Υ σας να έχετε το πρόγραμμα scratch

 https://www.dropbox.com/s/pitgc7uww6xej5q/ScratchInstaller1.4.exe?dl=0

fest1

fest3

fest4

5o fest


 

Η Ε2 τάξη έλαβε μέρος στον 4ο καλλιτεχνικό διαγωνισμό (δάσκαλος εικαστικών Λούγγος Βασίλης)  με θέμα " ΟΛΟΙ διαφορετικοί, ΟΛΟΙ απαραίτητοι, ΟΛΟΙ μαζί " ζωγραφίζοντας τα παρακάτω :

 okana1 okana2 okana3 okana4 okana5


 

Το σχολείο μας συμμετείχε με τις τάξεις Γ1 και Γ2 , στο σεμινάριο για την οδική ασφάλεια που έγινε στην Πινακοθήκη Λάρισας στις 17/2. Τα παιδιά ενημερώθηκαν για την συμπεριφορά μας στο δρόμο μέσα απο ενα βιωματικό εργαστήριο.

IOAS1

IOAS2

 IOAS3


 

 Στις 11/2 επισκέφθηκε το σχολείο μας η σύμβουλος κ. Χατζημίχου Κων/να.

P2110013

 


 

Τον Ιανουάριο η ΣΤ τάξη συμμετείχε στον διαγωνισμό της Αρχής Προσστασίας Προσωπικών Δεδομένων, με τίτλο "Σκέφτομαι πριν Δημοσιεύσω" δημιουργώντας αφίσες για το θέμα, απ' τις οποίες οι 2 στάλθηκαν στην Αθήνα.

face1

  face2


  

Ο 1ος διαγωνισμός  για τη νέα χρονιά αφορά τους σχολικούς κήπους. Τα παιδιά ζωγράφισαν κήπους και μετά απο επιλογή συμμετέχουμε , με μια ζωγραφιά απο το τμήμα Ε1.

20141022 10010220141022 10014720141022 10021020141022 10022520141022 100239


 

 

Σχολική Χρονιά  2013-14

 

Και φέτος το σχολείο μας συμμετείχε στον Μαθηματικό Διαγωνισμό " Μικρός Ευκλείδης " όπου και διακρίθηκαν οι παρακάτω μαθητές :

 

ΣΤ' τάξη  :  Έλλη Παππή  -  Δήμητρα Νέδου

 

Ε' τάξη  :  Μαρία Γαλάνη - Στέλλα Πλησιώτη - Μαρία Αβέλλα - Γεροκώστα Θεοδοσία 


 

Επίσης λάβαμε μέρος στο διαγωνισμό " Όχι Βία στα σχολεία " , ζωγραφίζοντας τα παιδιά όλων των τάξεων αφίσες σχετικές με το θέμα.

DSC03940


 

 

Αφίσες δημιουργήσανε οι Ε' και ΣΤ' τάξεις με θέμα " Θύμα , θύτης ή παρατηρητής " για τον σχολικό εκφοβισμό απο όπου και ξεχώρισε μια αφίσα του ΣΤ2 και επιλέχθηκε να μας εκπροσωπήσει στην Αθήνα.


 

 

Το τμήμα ΣΤ2 πήρε μέρος στο Φεστιβάλ Πληροφορικής , που διοργανώνεται τα τελευταία χρόνια και στη Λάρισα, δημιουργώντας μια παρουσίαση σε Scratch για τα ομαδικά παιχνίδια.

 

DSC03010

 

 

 

 

 

 

Προβολές: 1006