Γ' τάξη

Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 13 Απρίλιος 2022

 

ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΗ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ

Στα πλαίσια ενδοσχολικής επιμόρφωσης και της πραγματοποίησης εργαστηρίου δεξιοτήτων στη θεματική ενότητα ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΑΙ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΩ – ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΑΙΣΘΗΣΗ & ΕΥΘΥΝΗ: Εθελοντισμός, Διαμεσολάβηση, Ανθρώπινα Δικαιώματα στο 1ο Δ.Σ. Αμπελώνα, στο χώρο του γυμναστηρίου και μετά από πρόσκληση, ο κ. Αποστόλης Παπαϊωάννου μίλησε στα παιδιά της Α΄, Β και Γ΄ Τάξης για τον εθελοντισμό και ειδικά για τον σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών «Ελπίδα» και το έργο του συλλόγου.

   Ο κ. Αποστόλης Παπαϊωάννου, συνταξιούχος δάσκαλος, υπηρέτησε για πολλά χρόνια ως διευθυντής στο 1ο Δ.Σ. Αμπελώνα και είναι αυτός που δημιούργησε τον σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών «Ελπίδα».

   Ο σύλλογος ιδρύθηκε το 2000 από εθελοντές αιμοδότες του Αμπελώνα που έδιναν αίμα από το 1991 και άρχισε να λειτουργεί από το 2001 ως οργανωμένος Φορέας-Σύλλογος που έχει σκοπό την καλλιέργεια και διάδοση της ιδέας της Εθελοντικής Αιμοδοσίας στον Αμπελώνα και στη γύρω περιοχή.

   Αιμοδότης μπορεί να γίνει κάποιος από ηλικία 18 μέχρι 65 χρονών και είναι υγιής. Το αίμα δεν μπορεί να παραχθεί σε κάποιο εργαστήριο ούτε πουλιέται κάπου. Το αίμα είναι ένα δώρο ζωής που μπορεί να προσφέρει κάποιος με ανιδιοτέλεια στον συνάνθρωπό του που το έχει ανάγκη και εξαρτάται η ζωή του από αυτό.

   Ευχαριστούμε τον κ. Αποστόλη Παπαϊωάννου για όλα όσα είπε και έδειξε στα παιδιά, τα οποία παρακολούθησαν την παρουσίαση με μεγάλη προσοχή και έμαθαν πολλά για μια τόσο σημαντική εθελοντική δράση.

Υπεύθυνοι εκπ/κοί: Ιωάννα Τηγανή, Γαλάτεια Μπαρμπαγιάννη, Σοφία Σκαπέρδα, Ελένη Ντέλλα.

 

ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ 2 ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ 1
ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ 3

 


ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΤΑΞΗ ΑΣΧΟΛΗΘΗΚΑΜΕ ΜΕ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΠΕΛΑΓΟΣ, ΤΑ ΜΝΗΜΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΥΘΟΥΣ ΠΟΥ ΣΥΝΔΕΟΝΤΑΙ ΜΕ ΑΥΤΟ.

ΣΥΝΟΨΙΣΑΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΟΛΑ ΟΣΑ ΜΑΘΑΜΕ ΣΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ LINK.

https://www.thinglink.com/card/1546902709297217537

κ. Σοφία Καϊάφα


 

Στην τάξη μας φέτος πραγματοποιήσαμε το πρώτο μας εργαστήριο δεξιοτήτων, τους μήνες Οκτώβριο και Νοέμβριο, με τίτλο «Όλοι μαζί στη σχολική ζωή».

   Σκοπός του εργαστηρίου ήταν να αναπτύξουμε τις δεξιότητες του αλληλοσεβασμού , της αλληλοκατανόησης, της συνεργασίας, της επικοινωνίας και της επίλυσης των συγκρούσεων μεταξύ μας, μέσα στο σχολικό περιβάλλον.

  1. Με ένα παιχνίδι γνωριμίας ξεκινήσαμε, κατασκευάζοντας το κάθε παιδί το αστεράκι του , με το όνομά του, τη φωτογραφία του και τα αγαπημένα του (παιχνίδια, φαγητά, τραγούδια, κ.α.)
  2. Επίσης κατασκευάσαμε το δέντρο της τάξης μας με αυτά που μας αρέσουν και αυτά που δεν μας αρέσουν, γραμμένα στα φύλλα του δέντρου.
  3. Υπογράψαμε το συμβόλαιο της τάξης μας , με δέκα κανόνες που πρέπει να τους τηρούμε καθημερινά.
  4. Ύστερα ανακατέψαμε τη σούπα της φιλίας , με όλα τα συστατικά της, που ρίξαμε στην κατσαρόλα και την αφήσαμε να μαγειρευτεί και να σιγοβράζει.
  5. Είδαμε πολλά βίντεο στον προτζέκτορα με θέμα την φιλία, αλλά και είπαμε τραγούδια της φιλίας στην ελληνική και αγγλική γλώσσα.
  6. Αναφερθήκαμε στο bullying ( εκφοβισμό) στο σχολικό περιβάλλον, μέσα από την εικόνα ενός ζωγράφου και το διακρίναμε από το απλό πείραγμα (πλάκα).
  7. Μιλήσαμε για την επικοινωνία μεταξύ μας, μέσα από ένα παιχνίδι – ζωγραφιά ανά δυο παιδιά και τα κατάφεραν όλες οι ομάδες να συνεργαστούν και να παρουσιάσουν το αποτέλεσμα της εργασίας τους.
  8. Παίξαμε το παιχνίδι «το λέω ή το σκέφτομαι» και συμπληρώσαμε ένα φύλλο εργασίας με προτάσεις, που μπορούμε να λέμε στους συμμαθητές , χωρίς να τους στενοχωρούμε ή να τους προσβάλλουμε και προτάσεις που δεν πρέπει να τις λέμε ακόμα κι αν τις σκεφτόμαστε.
  9. Τελειώσαμε με τον μύθο «Δυο κατσίκες σ’ ένα γεφύρι», και παροιμίες σχετικές με τις συγκρούσεις και τα αποτελέσματά τους.

Τέλος συμπληρώσαμε ένα φύλλο αξιολόγησης του προγράμματος , που φάνηκε ότι όλα τα παιδιά το χάρηκαν και έμαθαν αρκετά πράγματα για τη σχολική ζωή και πώς να συμπεριφέρονται.

 

                                       Οι μαθητές/τριες της Γ΄τάξης

                                       Οι εκπαιδευτικοί Ντέλλα Ελένη και Καϊάφα Σοφία

IMG 20211013 120551    IMG 20211013 204021
IMG 20211112 130650  IMG 20211129 094514

 

Προβολές: 226